Iako muškarci manje pričaju o tome, često se susreću s problemom viška kilograma kao i specifičnim preprekama koje ih sprečavaju da ih se riješe.

Uzimajući u obzir da imaju brži metabolizam od žena i veće energetske potrebe za obavljanje svakodnevnih poslova, kao i drugačije preferense kada je u pitanju hrana, Atika tim stručnjaka im pristupa na sasvim drugačiji način, a evo kako izgledaju rezultati toga.

Atika program za muškarce

Branimir, hrabri član koji je bio među prvim našim muškarcima koji su pristali da se njihov progres objavi javno. Iako razumijemo zašto je mnogima neprijatno da se javno pokažu, ipak smatramo da na ovakvu transformaciju treba biti ponosan!

Atika program za muškarce

Kada se Srđan pridružio Atika programu imao je 100 kilograma. S obzirom da je po zanimanju kuvar, nutricinistima nije bio fokus na jednostavnim jelima, nego su mu davali planove s hranom koju voli, kako bi mu pripremanje hrane bilo što zanimljivije – to ne samo da je njega motivisalo, nego su slike njegovih kreacija motivisale i sve ostale članove da se potrude oko svojih jela! Srđan je na kraju svog tromjesečnog programa skinuo 19 kilograma.

Atika program za muškarce

Skinuti 30 kilograma bio je Markov cilj, a problem mu ja pravio raspored – svako jutro je odlazio od kuće u 5 ujutro i radio po 10 sati, što znači da nije stizao ni trenirati, a ni kuvati. Nutricionisti su se zbog toga potrudili da mu naprave plan ishrane od jela koja se ili mogu pripremiti veče prije i ujutro ponijeti, ili mogu naručiti u restoranima i roštiljnicama. Ta promjena u navikama ishrane je Marku bila dovoljna da ostvari svoj cilj!

Atika program za muškarce

Milutin ne samo da je skinuo fantastičnih 18 kilograma, on je i sve vrijeme dok je bio na programu, dijeljenjem slika svojih jela i pozitivnih poruka na zajedničkom zidu, motivisao i ostale članove da daju sve od sebe!

Atika program za muškarce

Muškarci na Atika programu ne samo da jedu duplo više od žena, nego im dopuštamo i roštilj i pokoje pivo… i opet mogu da ostvare ovakve rezultate u vrlo kratkom roku.

Atika program za muškarce

Još jedan primjer za ubrzani metabolizam. Ovaj rezultat je ostvaren samo 23 dana bez gladovanja i strašnog odricanja.

Atika program za muškarce

Andrej nam je se javio sa željom da skine višak sala oko središnjeg dijela tijela. Rradio je dva posla, a imao i dosta hobija, tako da za pripremanje hrane nije ostavljalo puno vremena. Zbog toga su mu nutricionisti sastavljali planove sa obrocima koji se ili brzo spremaju ili mogu pripremati uporedo, dok se on bavi nekim od svojih hobija. Andrej je na kraju svog tromjesečnog programa skinuo 8 kilograma.

Atika program za muškarce

Hrvoje je kao najveći problem prije Atike istakao nedostatak volje za treningom. Zato smo fokus stavili na podizanje njegove motivacije, učenje zdravim navikama i definiciju mišića.

Atika program za muškarce

Ranko nam se javio jer vaga više nije mogla da izmjeri njegovu težinu. Naveo nam je da želi da bude u mogućnosti da se vidi u ogledalu jer je mogao da se gleda samo s jedne strane. Kako nam je prenio, sebi je tada rekao: “Lakše je promijeniti sebe nego sve okolo.“

Atika program za muškarce

Aleksandrove kritične tačke prije Atika programa su bile stomak i noge a posebno mu je smetao višak na stomaku. Uvijek je sebi govorio da nikad sebi ne bi dozvolio da mu „visi“ stomak ali kad mu se to dogodilo bio je spreman da to promijeni pod svaku cijenu.

Atika program za muškarce

Matej ima problem s leđima pa mu je višak kilograma dodatno otežavao situaciju. Uz stručni tim Atike je naučio da na hranu gleda kao na izvor energije a ne emotivno utočište, a što je najbitnije stanje s kostima i zglobovima mu se znatno poboljšalo.

Atika program za muškarce

Muškarci za 7 dana mogu da ostvare rezultate za koje ženama treba mjesec dana. Zašto onda svi muškarci nisu fit i zategnuti? Pa zato što 80% muškaraca koji nam se i jave to učine isključivo zbog nagovora žene/djevojke. Hoće reći: džaba vam genetske predispozicije ako nemate volje i inicijative da započnete proces!

3276