Skoro svaki dan mi je bilo na umu: „Da li je moguće da se ovoliko uživa u hrani, a da kilogrami opadaju?“ Nisam imala osjećaj da se, tokom čitavog programa, odričem bilo čega, nego da sam dobila sve ono što mi je godinama bilo prijeko potrebno.

Da li zdrav način ishrane uvek podrazumeva odricanje?

Moje iskustvo sa Atikom je bilo najpozitivnije iskustvo koje sam imala u borbi sa viškom kilograma. Zapravo, sa Atikom to nije bila borba, nego jedno veliko uživanje, sreća i zadovoljstvo. Dobila sam hranu koja je zdrava, bogata ukusima, sa mnoštvom novih namirnica. Baš onaj osećaj kada jedeš, uživaš i još znaš da to što jedeš samo dobro donosi tvom telu.

Dobila sam trening koji volim da radim kada god meni to odgovara, dok se deca igraju u kući ili dok mi se neki ukusan ručak peče u rerni. Ekspert sam za ugađanje sebi, a u ovom procesu sam potpuno uživala. Inače, zaposlena sam, imam troje male djece i supruga koji mi je apsolutna podrška u svemu. Uvek sam uspjevala da se organizujem i spremim sve potrebne obroke i odradim trening.

Jelena Milinković: Dobila sam sve ono što mi je godinama nedostajalo

Mogu li zdravi obroci istovremenu budu ukusni?

Tokom četiri meseca, samo jednom sam prekršila režim. Jela sam svekrvinu sirnicu. A, onda sam od nutricioniste u novom planu ishrane odmah dobila recept za zdravu, ali jednako ukusnu sirnicu. Zašto? Zato što od Atike dobijete sva ona jela koja volite da jedete – pite, uštipke, plačinke, pizze, kolače. Baš zato je njihov program toliko uspješna, barem je kod mene to bio glavni razlog.

Znam da zvuči neverovatno, ali nisam imala potrebu da išta jedem mimo plana, pa čak ni čokoladu koju sam nekad znala jesti i po kilogram dnevno. Kada su bila neka druženja gde se jelo, izaberem nešto meni baš posebno sa trenutnog plana ishrane, spremim i ponesem. Tada svi žele da probaju moj obrok.

Na šta sve utiče zdrav način ishrane?

Za četiri meseca izgubila sam 22kg. Vratila sam svoju djevojačku kilažu i oblik tela iz tog perioda. Ponovo spavam mirno i kvalitetno cijelu noć, ne trnu mi ruke i nemam probadanja, što je pre bio slučaj. Misli su mi uvek pozitivne, nisam opterećena niti zabrinuta za svoje zdravlje i imam osećaj da sam ogroman teret skinula sa sebe. Ono što je sigurno, uvek ću spremati obroke po preporuci Atike i trenirati.

Jelena Milinković: Dobila sam sve ono što mi je godinama nedostajalo

Kompletan Atika tim je sjajan, kao što se, vjerujem, već mnogo puta pročitali ili čuli, ali kada doživite to iskustvo, onda ste svesni kompletnog pozitivnog efekta njihovog rada. Nikada nisam sumnjala u naš zajednički uspeh – oni znaju šta rade i šta mi treba da radimo da bismo došli do ciljeva koje smo sebi postavili.

Zamislite broj kilograma koji želite da imate i uz pomoć Atika programa sigurno dolazite do tog broja. Opet zvuči neverovatno? Uvjerite se da nije.

1843

Jelena Milinković: Dobila sam sve ono što mi je godinama nedostajalo