Majka sam dvoipogodišnjaka i po zanimanju vaspitačica. Svaki dan za mene je nepredvidiv i pun iznenađenja. Započinje dosta rano, a isto tako i završava prilično kasno. Mogu da kažem da mi je svaki dan unaprijed organizovan, jer jedino tako stižem sve obaveze.

Nisam oduvijek imala problem sa kilogramima ali unazad nekoliko godina desila se selidba u drugu državu, učenje drugog jezika, prilagođavanje na novi život, nove ljude, škola, pronalazak posla, obaveze, i sve to je na neki način uticalo na stanje u kojem sam se našla.

Vidjevši da od krcatog ormara odjeće stanem u tek pokoji komad, shvatila sam da je situacija postala i više nego ozbiljna. Počela sam izbjegavati fotografisanje, odlazak u kupovinu odjeće je bio pakao, spremanje na neke proslave ili dešavanja da i ne pričam. Kada bih se pogledala u ogledalo, prvo što bih vidjela su moje noge, stomak i ruke. Osim što nisam mogla da stanem u više od polovine stvari, bolovi u leđima su bili nepodnošljivi.

Za Atika program saznala sam sasvim slučajno, na društvenim mrežama. Vidjevši transformacije i iskustva žena koje su uspjele pomoću Atika online programa za mršavljenje doći do svojih ciljeva, navele su me da i ja pošaljem poruku i pokušam. Znala sam da je veliki izazov ispred mene, ali isto tako sam znala šta želim i da je moja želja za promjenom jača od bilo čega. Nakon dva mjeseca mogu da kažem da je to bila najbolja odluka koju sam donijela.

Marina Božić: 14kg manje za 2 mjeseca

Kroz ova dva mjeseca je bilo svakakvih trenutaka. Početak je bio izuzetno težak, naročito prvih dvadesetak dana. Plan ishrane je bio raznovrstan, obroci su bili i više nego dovoljni i ukusni, no odvikavanje od šećera za nekoga ko je bio ovisnik o slatkišima, je itekako bio izazov. Prvo kršenje režima se desilo kroz baš tih prvih dvadeset dana: ta kockica čokolade učinila me na trenutak srećnom, ali grižnja savjest koju sam osjećala nakon toga je bila ogromna. Radovala sam se svakom novom treningu, jer je to bilo vrijeme kada sam zaista mogla da izbacim sav stres koji se u toku dana skupljao.

Za ova dva, a uskoro i tri mjeseca mogu da kažem da sam puno naučila. Prije svega naučila sam se samokontroli, kao i ono najvažnije: kako reći „ne“. Naučila sam kako na zdrav način pripremati obroke i kombinovati namirnice. Prestala sam da jedem iz dosade i navike. Naučila sam da cijenim hranu i da nije potrebno pojesti cijelu čokoladu, nekad je dovoljna i samo jedna kockica. Zavoljela sam treninge i oni su postali sastavni dio mog dana.

Drago mi je što sam imala priliku upoznati divne ljude iz Atika tima koji su uvijek bili tu za mene, pa i onda kada bih griješila. Neizmjerno im hvala na svim savjetima, strpljenju i razumijevanju. Ako ikada ponovno pokleknem, znam sigurno gdje ću se vratiti. Moj osmijeh i samopouzdanje su ponovno tu, a moj uspjeh kroz ovo vrijeme s vama je minus 14kg. Naravno, idemo dalje.

18970