Osjećao sam da mi je potrebna promjena kako bih napredovao, ali nisam znao odakle da počnem. Hvala Atika timu što su mi ukazali na probleme i naučili me kako da ih rješavam.

Čitav život sam sportista što me je na neki način naučilo da se uvijek trudim da budem bolji i da napredujem. Prije nekih godinu dana sam shvatio da sam upao u rutinu i da se zbog toga osjećam poprilično nezadovoljno. Imam isto društvo gotovo otkad znam za sebe, uvijek izlazimo na ista mjesta, radimo slične stvari. Nikad mi to nije smetalo do trenutka kad sam shvatio da ta rutina negativno utiče na moj razvoj i zadovoljstvo. Znam da je najlakše kriviti druge za svoje probleme, ali sam zaista imao osjećaj da me okolina sputava u namjeri da uradim nešto sa svojim životom. Želio sam da se osamostalim, uradim nešto na šta sutra mogu biti ponosan, a ne da se zadovoljavam besciljnim životom od danas do sutra.

Svaki put kada bih pokušao nešto slično osjećao sam se poprilično izgubljeno. Znao sam šta želim, ali nisam znao kako da to i ostvarim. Zbog sve te rutine su se počeli javljati i drugi problemi. Postao mi je problem da započnem razgovor s novim ljudima, a pogotovo s djevojkama.

Odlučio sam da pomoć potražim na Atika programu jer mi se činilo da su mlada ekipa s kojom bih se lako mogao sporazumjeti.

Moram reći da su mi njihovi savjeti puno pomogli, kako s problemom koji sam imao tako i da počnem drugačije gledati i rješavati stvari u životu.

Načio sam slagati prioritete

Najvažnija lekcija koju su me naučili je da naučim slagati prioritete i donositi odluke u skladu s tim. Zadali su mi zadatak da na neko vrijeme što je više moguće promijenim svakodnevicu i da vidim kako će to uticati na mene. Čak su me ohrabrili da se u toku programa prijavim na nekoliko konkursa za posao i da počnem izlaziti s društvom s treninga. Iako mi nije namjera da zaboravim na staro društvo, moram priznati da mi je promjena jako prijala. Kako su mi oni objasnili, živio sam sa stereotipom da se moram stalno družiti s istim ljudima i da sam se bojao promjene. Iako je na početku bilo teško, osjećam da sam se riješio velikog tereta.

1333