Da pokretači promjena u društvu najčešće nisu oni kojima je to u opisu posla, već obični ljudi koji pogođeni nepravdom odlučuju da joj se suprostave, potvrđuje i Panel diskusija banjalučkog udruženja DRIP, čiji smo sponzor nedavno bili. Prije tačno pet godina, sprovedena je regionalna anketa o utiscima žena iz porodilišta. Rezultati su bili poražavajući. Kako mjesto u kojem počinje toliko života može da bude marginalizovano i u toj mjeri zaostaje za vremenom u kojem egzistira? To pitanje je postala okosnica njihovog rada.

 

Sudionici diskusije bili su psiholog i direktorica Udruženja DRIP iz Banja Luke Dubravka Vujnović Božić, (načelnica Klinike za ginekologiju i akušerstvo na Univerzitetskom Kliničkom Centru Republike Srpske) prof.dr. Vesna Ećim, (novinarka portala BUKA) Maja Isović Dobrijević, (babica, diplomirana med. sestra, prva internacionalno certificirana savjetnica za dojenje IBCLC u BiH, osnivačica i voditeljica Centar “Fenix” Sanski Most) Adisa Hotić I (novinarka) Natalija Todorović.

Diskusija je završena osvrtom na poboljšanja koja su zahvaljujući ovom sjajnom timu uvedena u rad banjalučkog porodilišta a sve učesnice su nagrađene Protect that bound paketima za trudnice I porodilje.

16301