Kada se porodi, žena svu svoju pažnju, posvećenost i brigu prenosi na bebu. U tim najljepšim danima dok gradi svoju ulogu majke, dogodi se da zaboravi i zanemari svoje potrebe, želje i zadovoljstvo. Međutim, nikada nije kasno za promjene.

Imam 25 godina i majka sam sedmomjesečne djevojčice. Zbog obaveza prema bebi, nisam imala vremena da se posvetim sebi. To mi je, generalno, teško padalo. Posebno se odrazilo na moj izgled kojem se nisam posvećivala.

Svaki put kada bih se pogledala u ogledalo bila sam nezadovoljna, obuzimala me je tuga i razočarenje jer je moje tijelo imalo potpuno drugačiji oblik. Odjeća mi više nije odgovarala. Naprosto, nisam nikako mogla da prihvatim da sa 25 godina tako izgledam.

Kako nastane odluka da je vrijeme za promjene?

Jednom prilikom dok sam se spremala da idem na rođendan, nisam mogla prikladno da se obučem zbog svoje kilaže. To je bio momenta frustracije kada sam shvatila da je vrijeme da nešto poduzmem. Po preporuci moje sestre, odlučila sam da se prijavim na Atika program i da napravim promjenu svojih životnih navika i tako uradim nešto dobro za sebe.

Zorica Kuzmanović – 13 kilograma manje uz sedmomjesečnu bebu

Koliko je važna čvrsta odluka u procesu gubitka kilograma?

Koliko je bila jaka moja želja i odluka da promijenim sebe, najbolje govori činjenica da prvih 15 dana programa nisam pomišljala ni na koji način da prekršm program. I nakon prvih 15 dana rezultati su već bili vidljivi, a moje samopouzdanje i zadovoljstvo sobom postajali su snažniji.

Međutim, poslije tih 15 uspješnih dana pojavile su se i prve krize, želja za slatkišima i omiljenom hranom na momente je bila jača i lomila me je. Nekoliko puta sam prekršila program, nisam mogla da se kontrolišem i odolim toj hrani koja mi je nedostajala.

Ubrzo nakon što sam prekršila program, osjetila sam nezadovoljstvo i ogromnu želju da se vratim na pravi put. U tome mi je izuzetno pomogao izvanredan Atika tim kojima sam zahvalna na svemu.

Zorica Kuzmanović – 13 kilograma manje uz sedmomjesečnu bebu

Šta postignut cilj donosi?

Nakon izgubljenih 13 kilograma osjećala sam ogroman ponos, pozitivnu energiju i bila sam srećna postignutim uspjehom. Postala sam zadovoljna sobom, raspoložena i moje razmišljanje je bilo daleko pozitivnije. Nakon završetka programa i dalje se trudim da se što zdravije hranim kako ne bih vratila izgubljene kilograme.

Još jednom se od srca zahvaljujem kompletnom Atika timu želim im mnogo sreće u budućem radu.

2846

Zorica Kuzmanović – 13 kilograma manje uz sedmomjesečnu bebu