Sagori masne naslage!

Bez obzira na to da li kritičnom tačkom nazivaš svoje noge, ruke, stomak ili nešto četvrto, prva pomisao je uvijek da je baš to zona koju moraš opteretiti tokom treninga. Tačno? Ni najmanje! Masno tkivo se ne sagorijeva ponavljanjem ciljanih vježbi već kombinacijom zdrave hrane i vježbi za cijelo tijelo. Trening koji podjednako pokreće sve tvoje mišićne grupe će podstaći maksimalnu kalorijsku potrošnju, pokrenuti tijelo i omogućiti da određeni procesi u njemu ostanu aktivni čak 24h nakon odrađenog treninga. Ne zaboravi i na zdravu ishranu, jer je ona gorivo koje omogućava da te treninzi dovedu tamo gdje želiš da dođeš.
Ovo su naši prijedlozi.

Učvrsti stomak!

Ako su vježbe za cijelo tijelo gotove, vrijeme je da se detaljnije pozabaviš učvršćivanjem svog stomaka. Prvi dio treninga je osigurao sagorijevanje masnih naslaga a trbušnjaci će dodatno zategnuti kožu. Ne zaboravi da trening koji se sastoji isključivo od trbušnjaka neće izravnati tvoj stomak i da je takav koncept čisto gubljenje vremena. Zato na ove vježbe pređi tek kada završiš sa prethodnima.

Oblikuj donji dio tijela!

Trening završavamo vježbicama koje će učvrstiti tvoje noge, oblikovati i podići zadnjicu, te redukovati celulit. Naravno, za takve promjene je potreban kontinuitet u ishrani i treningu, zato je važno da održavaš motivaciju i ne očekuješ blic rezultate.

19950