Moji problemi sa kilažom su počeli kada smo odlučili da dobijemo bebu. Prije toga nisam imala većih problema i redovno sam radila na tome: trenirala sam i trudila se da mi ishrana bude izbalansirana. Mada, slatkiši su uvijek bili moja slaba tačka.

Kada sam upoznala svog sadašnjeg muža, koji ne voli ništa zdravo, često smo išli u restorane brze hrane. Tada sam primijetila da moram malo više i vrijednije da radim na sebi. Počela sam češće trenirati pa sam uspjela da napravim neki balans.

Kada sam napunila trideset odlučili smo da proširimo porodicu. Nismo se nadali da će taj proces potrajati godinama. Tada sam prvi put uhvatila sebe da jedem isključivo zbog emocionalne gladi. Počela sam da tražim “utjehu” u hrani i svaki put kad mi je bilo stvarno loše počela bih da jedem puno, a s vremenom mi je postalo svejedno i kako izgledam.

Onda sam se opet “sabrala” i dovela u red i sve tako iz početka. Ipak, poslije mnogo uspona i padova shvatila sam da to nije rješenje. Osim toga, manje su šanse da ostanem u drugom stanju ako sam psihički i fizički loše. Tako sam ponovo počela da se hranim zdravo i treniram.

Adrijana Mandić: Nosim odjeću od prije trudnoće

Sa 36 godina sam konačno ostala trudna i tada sam nosila broj 36. Bila sam u najboljoj formi u životu. S obzirom da je trudnoća bila visokorizička, po nalogu doktora nisam smjela da radim ništa što bi mi napravilo kap znoja na čelu. Tu je bio kraj mojim treninzima.

Na porođaju sam imala 80kg, a poslije se kilogrami nisu smanjivali. Ni dojenje, ni zdrava hrana nisu pomagali – kilogrami su ostajali isti. Osjećala sam konstantan umor, što me je navelo da posjetim doktora. Tada je uspostavljeno da imam masovnu umanjenost rada štitne žlijezde i morala sam da krenem sa terapijom.

U februaru 2020. desilo se vjenčanje moje sestre. Bilo je prelijepo i jedva sam čekala da vidim fotografije kada sam došla kući. Međutim, kada sam ih vidjela shvatila sam do čega sam se dovela. To je bio surovi udarac istine. U to isto vrijeme je u Švajcarskoj, gdje živim, bio prvi lockdown zbog korone. Odlučila sam da moram napraviti neku promjenu i da ću iz ove pandemije pokušati izvući bar nešto pozitivno.

Za Atiku sam davno čula od moje sestre. Ona je bila na pogramu dok je Slađa sa Atikom bila na početku i sjećam se samo pohvala. Jasno sam znala šta želim pa sam se bez konsultacija odlučila za šestomjesečni program.

Adrijana Mandić: Nosim odjeću od prije trudnoće

U roku od tri mjeseca, skinula 9 kg i mnogo centimetara u obimu. To je bio moj cilj i sad radim na tome da držim kilazu. Mogu da uđem u svu odjeću koju sam oblačila pred trudnoću. Što se tiče jelovnika bila sam više nego zadovoljna i izborom i količinom. Na početku je bilo teško bez dnevne doze šećera ali nisam padala u depresiju zbog toga. Dok nisam došla do željene kilaže trenirala sam 4-5 puta sedmično sa Atikom. Sad kad održavam težinu treniram otprilike 3-4 puta. Treninzi mi pomažu ne samo za kondiciju i zatezanje, nego i psihički.

Atika tim mi je dostao pomogao sa smjernicama i u kojem pravcu da idem. Svima od srca preporučujem Atiku i znam da kada se ovaj program završi, svakako ću ostati na nekom od programa.

Dopada vam se ova transformacija? Postani i ti ponosan vlasnik zdravog i fit tijela na Atika online programu za mršavljenje. Kotaktiraj nas na Facebooku ili Instagramu.

2363