Sjećam se kako sam se jedne večeri krila od supruga da bih jela čokoladu zato što me je kritikovao. E onda sam se zapitala: gdje sam ja ovo zalutala? Ja moram nešto da uradim po tom pitanju.

Trenutno ne radim, ali to ne znači da imam previše slobodnog vremena. Svaka majka će razumijeti kako je pronaći slobodno vrijeme pored sina koji je veoma aktivan, želje da svakog dana odem sa njim u park, svih poslova u kući…

Ali to nije bila nikakva prepreka da krenem sa programom. Više vremena mi je potrebno da napravim krofne nego zdravu palačinku ili voćnu salatu. Smatram da svi mogu pronaći vremena za pola sata treninga u toku dana.

Ono sto mi je najviše smetalo kad god se pogledam u ogledalo dok sam bila debela (od istine se ne bjezi) bio je stomak, ruke i noge. Iako sam se trudila da se smijem, da se družim, bila sam nesrećna. I to mnogo.

Alex Nikolić: Naučila sam kako odoljeti slatkišima

Ja sam osoba koja voli da lijepo izgleda, koja voli da se sredi, da kupuje stvari. Kupovala sam i tad ali ne želim ni da se sjetim koji broj. Šminkala sam se, ali ni to nije moglo da sakrije moje nezadovoljstvo. A ipak sam iznova jela i jela i začaranom krugu nije bilo kraja. Znate ono, plačete što ste debeli ali suze brišete krofnom sa kremom.

Kada sam krenula sa Atika programom, bila sam jako odlučna, i nije mi palo na pamet da prekršim režim. Mada je bilo teško. Trebalo mi je vremena da se priviknem na sve to. Nedostajali su mi slatkiši koji su bili moja zavisnost. Kad god odemo u prodavnicu, gledala bih svoje omiljene slatkiše. Ali sam odolijevala. Kad god bi mi pala motivacija, javljala sam se psihologu, ona bi uvijek imala rješenje za mene. I mnogo mi je pomogla na početku.

Prvi put sam prekršila režim poslije 3 mjeseca, jer sam znatno smršala i opustila se. Ali sam bila iskrena i prema sebi i prema timu i uvek sam sve prijavljivala i rješavala sa njima. To i jeste prednost Atike, ne vodite ovu tešku borbu sami.

Sada se ophodim prema hrani skroz drugačije. Ne uživam u hrani nego u svom izgledu. Naravno da se desi da pojedem kolač, da odem na večeru ili ručak u restoranu, zadesim se na nekom slavlju… Ali uvijek biram pametno. I ako dozvolim sebi taj obrok, da kazem slobodniji, sljedeći je obavezno onako kako Atika nalaže. Ako mi se jede palačinka, napravim zdravu verziju i umjesto što bih pojela sa kremom pojedem sa malo marmelade. Na taj način unesem 200 umjesto 500 kalorija. Balans. To je ključ uspjeha!

Nakon svih izgubljenih kilograma osjećam se veoma srećno. Ponosna sam na sebe a posebno zato što sam uspijela motivisati ljude iz svog okruženja. Dosta mojih drugarica i njihovih drugarica je sada na Atika programu, zbog moje transformacije i to me čini srećnom, jer znam da su na pravom mestu.

I za kraj, dok ovo pišem razmišljam, za koliko kilograma je Atika olakšala planetu?

3870