Sa viškom kilograma osjećala sam se bezvoljno za svakodnevne aktivnosti, nisam imala želju da se lijepo obučem, našminkam, nekad čak i operem kosu.

Mama sam desetomjesečne bebe koju dojim i trenutno sam na porodiljskom odsustvu. Najveći dio vremena koristim da što više uživam u čarima majčinstva, igram se sa bebanom i udovoljavam mu. Pored toga tu su i svakodnevno neizostavni kućni poslovi. U vreme kada sam kretala sa režimom imala sam i baštu koju sam obrađivala.

U odnosu na svoju idealnu kilažu, još pre trudnoće sam se ugojila 5 kilograma, a u trudnoći oko 28 kilograma. Govorila sam sebi da ću se dovesti na kilažu od pre porođaja do novembra, kada se vraćam na posao, i da ću prvi radni dan otići u svojoj omiljenoj crvenoj suknji i košulji.

Odlučila sam krenuti sa Atika programom, najviše zbog dojenja i održanja laktacije. Osim toga nedostajalo mi je ideja za zdrave obroke a da to nisu jaja i mliječni proizvodi koje sam morala izbaciti iz izhrane zbog bebe koja je alergična upravo na te namirnice.

Kada sam počela sa programom uslijedilo je pozitivno iznenađenje. Centimetri i kilogrami su nestajali kao vodom odneseni. Već nakon 10 dana programa ljudi su počeli primjećivati promenu na meni. Sa svakim novim mjerenjem i pogledom u ogledalo dobijala sam vjetar u leđa. Pozitivnih komentara u mojoj okolini bilo je sve više.

Blanka Preradović: 13kg manje za 50 dana

Za tačno 50 dana postigla sam svoj cilj, odnosno vaga je pokazala 65 kilograma. Za tih 50 dana nisam niti jednom ozbiljnije prekršila propisani plan ishrane.

Zbog dnevnih obaveza, jer sam najčešće po čitav dan sama sa bebom trenirala sam u noćnim satima, kada beba spava. Što će reći: može se, samo je pitanje imamo li izgovore ili čvrstu volju za uspjehom.

Postavljam sebi realne ciljeve, imam čvrst karakter i jaku volju za sprovođenje odluka koje donosim. Zbog toga sam smatrala da mi pomoć psihologa neće biti potrebna. Međutim sada mogu reći da je psihološka podrška i ideje psihologa kako pomoći sebi da se režim ne prekrši jedna od najbitnijih u cijelom procesu. Nakon što sam ostvarila prvobitni cilj, izgubila 13 kg i obukla omiljenu odjevnu kombinaciju, počela sam sa određenim kršenjima plana.

Tada sam shvatila koliko mi znači podrška psihologa i posljedicu bespotrebnog grickanja i povećanja porcija. Pored toga što su mi nutricionisti ispunjavali želje u smislu koje namirnice mi se jedu u narednom periodu, dali su mi i pregršt ideja za zdrave obroke koje jede cela porodica. Odlična stvar koju sam dobila su ideje za doručak i večeru za bebe i decu.

Zahvaljujući zdravim slatkišima koji se jedu za doručak ili užinu uopšte više nemam ni volju ni potrebu za nezdravim slatkišima i grickalicama kojima smo okruženi i koje sam jela ranije u pretjeranim količinama.

I kao višnjica na vrhu kolača dolazi to da sam skoro pa potpuno izgubila celulit, a on mi je uvek najviše smetao. Imala sam ga i ranijih godina, kada sam imala i 60kg. Bio je tvrdokoran, dubok, sa svih strana nogu.

Kroz ova 3 meseca programa naučila sam i kako prepoznati da li smo stvarno gladni. Gledajući na sve što sam prošla i naučila uz Atiku mogu reći da je ovo najbolje uložen novac.

4852