Moja priča sa Atikom počinje mojim izlaskom iz porodilišta. Drugarica mi je poslala facebook stranicu Atike, lajkovala sam i onda počela da pratim. Nisam mislila da sam neki "težak" slučaj kojem treba tim ljudi, očekivala sam da će tih 10 kilograma viška spasti kao i prvi put, ali kako je vrijeme odmicalo, ja sam bila sve kritičnija. Obećavala sam sebi da ću početi “od sutra”, a kad sutra svane opet pojedem kutiju keksa uz kafu.

Radim u osnovnoj školi sa djecom sa poteškoćama u razvoju. Trenutno sam na porodiljskom odsustvu. Ja sam supruga, kćerka, sestra, snaha, unuka, a iznad svega sam mama dječaku od 4 godine i djevojčici od 9 mjeseci. Moja sedmica ima osam dana, moj dan ima 25 sati, a odakle ne znam.

Dajana Milivojević: Izgubila sam 10 kilograma i oblikovala tijelo

Pite, krofne, kolači, slave, rođendan i izolacija. I gle, eto me veća nego što sam izašla iz porodilišta. Osim što sam izbjegavala da se fotografišem sa svojom djecom, nisam imala volje ni da prošetamo do grada, ni da se obučem, jer sam nosila trudničku garderobu.

Jednom prilikom u razgovoru sa doktorom, rekao mi je: “Moraš skinuti kilograme, ne mogu tvoja stopala broj 36 da nose toliki teret i moraš vježbati da jačaš mišiće, kosti su ti jako loše.”

Prva sedmica Atika programa je bila teška, ali znala sam šta mi je: tijelo se čisti od šećera, to je apstinencijska kriza. Iako sam pomišljala da pokleknem pred izazovima tokom programa – nikad nisam odustala. Psiholog i nutricionista su zaista znali da me “dignu”. Obožavala sam jela koja su mi bila predložena, zato je povratak bio neupitan i kad pogriješim danas, sutra ujutro idemo opet ovsena kaša, palačinke od heljde…

Vježbala sam uvijek rado, ali nažalost rijetko. Vježbala sam u večernjim satima kada se djeca najviše uzvrte, pa sam ponekad neke treninge odradila i sa bebom u naručju.

Dajana Milivojević: Izgubila sam 10 kilograma i oblikovala tijelo

Evo me sad u djevojačkim hlačama, haljinicama i košuljicama. U poređenju sa nekim članicama Atike čije sam priče čitala, ja uopšte nisam skinula dosta kilograma, ali sam dobila jedno gipko i oblikovano tijelo. Mnogo sam zadovoljna, a posebno kad me neko pohvali!

Moja najveća sreća poslije Atika programa je u tome što moj sin za doručak jede pitu sa kornfleksom, heljdine palačinke, speltine ustupke, a mlijeka za bebicu nikad nije zafalilo!

Za 2021. godinu predviđam epidemiju Atike, evo ja sam već pozitivan slučaj!

3353