Da Atika članove ne vezuje samo transformacija izgleda već i velika humanost, pokazala je akcija prikupljanja sredstava za bolesnu djecu.

U toku akcije, članovi su bili pozvani da umjesto klasične uplate na račun firme, iznos Ostani fit programa uplate na račun djeteta sa zdravstvenim problemima za koje postoji zvanična akcija. Pravila su bila jednostavna: svaki klijent je birao štićenika, uplatio mu 20€ a potom je firmi slao dokaz o uplati i na osnovu njega pristupao programu.

Tako je u roku od 30 dana prikupljeno 8000KM od kojih je većina bila usmjerena na liječenje Anike Manić, Olivera Pal Gajodija, Minje Matić i Lane Jovanović.

Humanitarna akcija: 8000KM za bolesnu djecu i 100 besplatnih programa za samohrane majke!

Ipak, humanost nije stala na tome! Kako je akcija odmicala, program su uplaćivali i ljudi koji već imaju program, uz molbu da se njihov Atika program proslijedi nekom ko nije u mogućnosti da ga plati. Tako je, na kraju akcije, prikupljeno 50 poklon programa.

Atika tim je dugo diskutovao o tome kome je programe najbolje proslijediti. Odabir se završio samohranim majkama, kao kategoriji na koju svi često zaboravljaju a koja svaki dan bije tihe bitke za egzistenciju i sreću svoje djece.

Atika je poklon programima dodala još 50 programa, te je na zvaničnoj Facebook i Instagram stranici firme objavljen konkurs za 100 besplatnih programa za samohrane majke.

Povodom Osmog marta odabrane mame su dobile lijepe vijesti, čime smo proslavu dana žena zaokružili na najbolji mogući način.

Humanitarna akcija: 8000KM za bolesnu djecu i 100 besplatnih programa za samohrane majke!

1877