Majka sam dvoje djece od kojih jedno ima 3 godine, a drugo 5 mjeseci. To znači da mi je većina dana usmjerena na kuću i obaveze oko njih. Zaista malo slobodnog vremena imam i to je bio najveći problem zašto sam se dovela u ovakvo “stanje” sa kilažom.

Poslije prvog poroda sam mnogo radila, uz obaveze oko kuće i djeteta, pa sam se zbog te gužve uvijek nezdravo hranila i višak kilograma ponijela u drugu trudnoću.

U obe trudnoće sam imala trudnički šećer i to je bila karika koja je prelomila da kažem sama sebi: “Čim se porodim i oporavim krećem sa drugačijim načinom života i zdravom ishranom” Ipak, zdravlje je najvažnije. Pored trudničkog šećera, plašila sam se i proširenih vena koje u mnogo slučajeva nastaju od težine.

Na kraju krajeva, još uvijek sam mlada i taj višak kilograma mi je bio trn u oku jer nisam mogla da obučem sve što mi se svidi, osjećala sam se tromo i teško, a znala sam da su kilogrami uzrok.

Kako započeti put svoje transformacije?

Za Atika programe sam čula od drugarice koja je poznavala par ljudi sa uspješnim transformacijama. Kada sam izučila način rada Vašeg tima, odlučila sam se prijaviti na program. Pretpostavila sam da će biti teško na početku, ali znala sam i koliku volju imam za promjenama.

Sa druge strane sam se bojala da ću biti gladna od hrane koju mi tim propiše ili da neću moći izdržati bez slatkiša. Znala sam i da ću morati trenirati iako mi je kondicija bila na jako slabom nivou.

Kada sam dobila prvi plan ishrane i kako su dani odmicali, vidjela sam da niti jednog momenta ne osjećam glad. Sve je bilo jako zasitno, ukusno, a najbolje od svega je što se plan ishrane sastojao isključivo od namirnica koje volim. Slatkiši mi nisu nedostajali jer su u planu bili zastupljeni i zdravi slatkiši.

Ivana Radomir – Postala sam dobar uzor svojoj djeci

Sa kojim izazovima se susreću članovi Atike?

Prva kriza koja mi se našla na putu je bio trening. Kondicija mi je bila slaba, ali sam se trudila da ispoštujem trening i da nađem vrijeme da treniram, a to je većinom bilo kad svi spavaju ili rano ujutro. Druga kriza je nastupila pred kraj treće sedmice, a to je bila kriza za sokom pošto sam prije često pila sok. Tad sam se javila timu. Psiholog i nutricionista su me ohrabrivali i pronalazili načine da savladam krizu.

Uspjeli smo zajedničkim snagama riješiti krizu, tako da je ostatak programa protekao bez većih problema. Muž me je znao zadirkivati sa čokoladom ili čipsom, ali moju volju nije uspio srušiti i zbog toga sam jako ponosna na sebe.

Bila sam tako srećna kad sam uspjela obući neku garderobu koju sam nosila još prije prve trudnoće, a svako pomicanje rupe na kaišu je bila tek posebna radost.

Koja je dugoročna dobit od Atika programa?

Posebno sam ponosna jer u ovom trenutku imam skroz drugačiji odnos prema hrani. Svjesna sam da 7 kilograma nisam izgubila preko noći već trudom, pridržavanjem i uz podršku Atika tima. Ali, isto tako sam svjesna da, koliko se djeca moraju zdravo hraniti, moramo i mi odrasli kako bi im bili uzor i kako bi, koliko toliko, svoje zdravlje poboljšali.

Najvažnije od svega, shvatila sam da puno obaveza i manjak vremena nisu razlog da se hranim nezdravo već se uvijek može naći način da se pojede neka zdrava užina, tipa voće, orašasti plodovi, čokoladica od žitarica i slično tome. Uhvatim sebe u prodavnici kako svakom proizvodu koji krenem staviti u korpu, prvo proučim sastav, pa tek onda odlučim da li nam to treba ili ne. Malo je smiješno naspram one stare Ivane, ali i jako pohvalno.

Ja na ovom rezultatu neću stati, cilj mi je da izgubim još 10 – ak kilograma, a sve uz navike i jelovnike koje sam usvojila za ova dva mjeseca uz pomoć Atika tima. Zahvaljujem se cijelom timu na svemu i želim Vam uspješan nastavak rada.

Ivana Radomir – Postala sam dobar uzor svojoj djeci

1714

Ivana Radomir – Postala sam dobar uzor svojoj djeci