Mama sam dvije djevojčice i trenutno sam na porodiljskom odsustvu. Sve žene koje su majke znaju koliko zahtjevan dan sa dvoje manje djece zaista može biti. Potencijalno imaš vremena, ali skoro nijedan plan nije ostvariv.

Moglo bi se reći da je cijelo moje tijelo bilo kritična tačka. Stomak zbog trudnoće, jer ipak su prošla samo četiri i po mjeseca od zadnje trudnoće. Višak na rukama mi je oduvijek smetao, čak i u mojoj boljoj formi, kao i kukovi i zadnjica.

U ogledalu nisam primjećivala višak kilograma. Međutim, svaki put kad bih se pogledala na nekoj od fotografija, primjetila bih svoje zaokružene obraze i višak na rukama. Sva moja stara odjeća me je u nekom dijelu zatezala. Odbijala sam da kupim sebi novu odjeću u nadi da ću jednom smršati i moći je obući ponovo.

Jasna Mrkonjić: Vjenčanica mi bolje stoji nego na dan svadbe

Ovo ljeto sam obećala sebi da ću poslije godišnjeg na moru započeti s mršavljenjem, kada još nisam ni znala za Atiku. I onda, baš kao suđeno, sestra od supruga mi preporuči Atika program. Glavni motiv za javljanje Atika timu bio je vraćanje na meni poznatu kilažu ispod 60 kilograma, koju sam imala prije dva porođaja. Tako bih mogla ponovno stati u haljinu u kojoj sam se udala.

Nisam tip osobe kojoj teretana odgovara, a ni trčanje nije baš za mene. Savršeno mi je odgovaralo što se Atika trening radi u kući. To me je ohrabrilo i pomislila sam ako ovo ne uspije – ništa neće. Treninzi su mi prijali od prvog dana. To je mojih sat vremena samo za sebe. Čak i kad su djeca oko mene pokušavam da odradim trening na najbolji mogući način.

Prvih deset dana programa je bilo teško. Jedva sam čekala svaki sljedeći obrok, a konstantno mi je nedostajalo slatko. Prije Atika programa bila sam osoba koja je nakon obroka morala pojesti neki slatkiš, inače bih se osjećala kao da nisam ni jela.

Imam veoma čvrst karakter i kada obećam sebi da nešto onda se toga i držim. Režima sam se držala od prvog pa mogu reći i do zadnjeg dana, posebno u pogledu sastojaka recepata. Htjela sam vidjeti kako je kad se u potpunosti slušaju stručnjaci i „ne pametuje previše“.

Jasna Mrkonjić: Vjenčanica mi bolje stoji nego na dan svadbe

Za tri i po mjeseca postigla sam željene rezultate. Osim toga, naučila sam da se oduprem kolačima, pored kojih prije nisam mogla ni proći, a da bar ne probam. Bila sam u nekoliko iskušenja, ali sam bez problema položila izazov. Konačno sam naučila razliku osjećaja žeđi i gladi. Naučila sam i da salata može biti vrlo ukusna i sa manje ulja i octa, kao i da velike porcije nisu problem ako su namirnice pripremljene na zdraviji način.

Sad se osjećam super, imam dosta više energije, koja je za mamu sa dvoje aktivne djece, vrlo potrebna. I jedna velika stvar koju sam kod sebe primjetila je da otkako sam započela sa programom nisam niti jednom više imala glavobolju.

Što se tiče odjeće, počela sam puniti ormar novim stvarima i predivan je osjećaj kad vam sve što obučeš i odgovara i baš nigdje ne zateže i ne žulja. Čak mi i haljina sa vjenčanja stoji bolje nego na sam dan vjenčanja. Moj muž kaže da nikad u boljoj formi nisam bila što za 8 godina poznanstva mnogo govori.

Hvala Atika timu! Bez vas bih, vjerujem, teško u ovako kratkom roku skinula sve te kilograme. Zadovoljna i uspješna korisnica.

20866