Nije moguće izgubiti kilograme sa usporenim radom štitne žlijezde? Usporen rad štitne žlijezde (hipotireoza) jeste faktor koji otežava proces gubitka kilograma, ali da li u tolikoj mjeri da treba da se pomirite sa mitom: “Ja ne mogu smršati zbog štitne, sve sam pokušavala, ali džaba”? Nemojte se nikada pomiriti sa ovim i dozvoliti da vam ovakvi mitovi postanu glavno opravdanje!

Hipotireoza jeste specifično stanje koje zahvata veliki broj metaboličkih procesa u vašem organizmu, ali uz pravilno doziranu terapiju, adekvatnu ishranu, fizičku aktivnost i motivaciju koja će nadomjestiti manjak energije i usporenost metabolizma koji prati ovo stanje, možete se naći u jednako fer poziciji iz koje potpuno zdravi ljudi mijenjaju svoj izgled.

Upravo to je ono na šta je specijalizovani Atika tim fokusiran kod klijenata sa nepravilnim radom štitne žlijezde. Rezultati? Pogledajte ih u nastavku!

Kako smršati uz problem sa štitnom

“Veliko hvala još jednom cijelom ATIKA timu. Drago mi je što sam uspjela doći do cilja, a to naravno ne bih mogla da nije bilo vas!”

Kako smršati uz problem sa štitnom

“Što se tiče hrane, odvikla sam se od mnogo stvari koje me više ni ne privlače, od bijelog brašna sam se u potpunosti odvikla. Jedino slatkiš ponekad… Ali vjerujem da ću se i sa tim izboriti. Jer ovo što sam postigla sa vama mi je zaista nevjerovatno.”

Kako smršati uz problem sa štitnom

“Nakon prvog poroda ostalo mi je 30 kg viška koje nikad nisam mogla da skinem ni pomoću raznih trikova i uz to još dijagnoza Hashimoto s kojom se borim već 13 godina. Kada sam dostigla svoj cilj od -26kg to je bio san svih snova. Nevjerovatan je osjećaj kad vam se vise ne jedu slatkiši, nezdrava hrana, kada konačno iz broja 44/46 uđete u komotan 38.”

Kako smršati uz problem sa štitnom

“U vrijeme kada su mi otkrili Hašimoto naglo sam ušla u klimaks i prestala da pušim. Usred toga sam imala i velike stresove u porodici. Sve to dovodi do naglog porasta moje težine.Probala sam razne dijete, šejkove, hrono… Ali mi ništa nije pomoglo.

Atika ishrana mi je toliko odgovarala da sam poslije dvije sedmice primjetila da nema nadutosti, da imam više energije,da sam raspoloženija… Poslije mjesec dana je bilo vidan i gubitak kg. To mi je dalo snagu i želju da još više napredujem. Sve se može kad se hoće!”

Kako smršati uz problem sa štitnom

“Hvala vam na predivnom druženju…Vratili ste mi samopouzdanje i osmijeh na lice!”

Kako smršati uz problem sa štitnom

“Nisam znala da mogu imati ovako jak karakter, jer sam do Atike sve sama pokušavala ali nisam uspjevala. Svima pričam o vama i svi mi se dive kako sam uspjela, što mi je još veći podsticaj. Hvala vam na tome.”

Kako smršati uz problem sa štitnom

“Problem sa kilogramima imam od kad znam za sebe. Višak kilograma sam objašnjavala, sebi i drugima, usporenim radom štitne žlijezde i poremećajem hormona, izbjegavala sam ogledalo, proslave i slikanja. Od kada sam postala član Atike pa do sada, mnogo se toga promijenilo. Deset godina muka sa štitnom žlijezdom, ne sjećam se ni koliko doktora i terapija sam promjenila, voljela bih da je bar jedan uzeo u obzir da uzrok i lijek može biti prehrana, nikad bolje nalaze nisam imala, moji hormoni su u granicama normale. Shvatila sam da nema recepta koji ne možemo napraviti u zdravoj verziji i zato nema šanse da se vratim na staro.”

Kako smršati uz problem sa štitnom

“Hranila sam se isključivo brzom hranom. Jela sam chipseve čokolade i samo trpala u sebe. Uz to sve mi se pojavio usporen rad štitne žlijezde i to mi je zadalo ogroman udarac. 3 mjeseca sam se družila sa vama i za svaki dan sam zahvalna. 12 kg sam izgubila i dobila ogromnu volju za životom. Zdravlje sam popravila a i izgled.”

3022