Nikada nisam bila mršava, što moja mama voli da kaže kao neku vrstu utjehe: „Imaš krupne kosti!“. Ni sama ne znam na kojim sam sve dijetama bila, niti koliko sam novca potrošila na razne preparate za mršavljenje. Dvije trećine toga nikada nije uspjelo, samo sam bacila novac i istrošila živce, a ja ostala razočarana neuspjehom.

Slatkiši, grickalice, tijesta i neredovni obroci prestavljali su mi veliku boljku. Pred porodična druženja “nisam imala šta da obučem”. Nisam se osjećala prijatno, a kada sam gledala fotografije nakon druženja odmah sam ih brisala sa telefona.

Kada sam oblačila pantalone, sve se prelivalo, a ja sam se tješila planovima da “od sutra” počinjem dijetu. A to sutra nikako da dođe. Sve me to natjeralo da preduzmem konkretne korake.

Sasvim slučajno sam od poznanice čula za Atika program. Raspitala sam se i odlučila da probam prvo jedan mjesec, jer sam sumnjala u svoj karakter.

Recepti koje sam dobijala su bili ukusni i ono što je najvažnije mogla sam da ih spremam i dan-dva unaprijed, ali i da se kombinujem sa ukućanima.

Trećeg dana od početka dijete mislila sam da neću izdržati. Međutim, poslije prvog mjerenja mom oduševljenju nije bilo kraja. Centimetri su se smanjivali iz dana u dan.

Katarina Jokić Aleksić: Bez slatkiša se može!

S obzirom da su mi slatkiši veliki problem, mislila sam da neću moći bez njih. Sa Atika psihologom sam često pričala o tome i svaki put sam naišla na veliko razumijevanje i podršku sa njene strane. Kada sam u jednom od jelovnika za večeru dobila šnenokle, mojoj sreći nije bilo kraja. Krenem da večeram i ništa, nikakva reakcija niti oduševljenje što jedem slatko. Pojela sam ih, ali mi je bilo muka. Znači bez slatkiša se može!

Prije početka programa nisam nikada vježbala redovno. Međutim, sa Atikom vježbanje mi je postalo svakodnevica. Nije važno da li je 20 ili 22 časa, trening se mora odraditi. Kilogrami su se smanjivali, a da ja niti sam bila gladna, niti sam razmišljala o slatkišima.

Mislim da je veoma važno da kažem da mi ništa nije bilo teško, nisam se mučila, kao što je to obično u dijetama. Količina hrane koja je preporučena po obroku je više nego dovoljna.

Hvala svima u Atici, hvala na podršci i razumijevanju, hvala na savjetima i divnim receptima. Sa vama sam izgubila 13kg, iako izgleda kao da je otišlo 23kg.

Katarina Jokić Aleksić: Bez slatkiša se može!

Ukoliko ste zainteresovani za brzo mršavljenje na našem online programu, kontaktirajte nas na Facebook stranici ili Instagram profilu. Rezultate naših članova potražite na Atika transformacije.

2082