Koliko vremena je potrebno za drastičnu transformaciju? Pitanje koje zanima svakoga ko kreće sa zdravim životom, zar ne? Iako odgovor nije jednostavan i zavisi od početnog stanja te doslijednosti klijenta, da bismo udovoljili vašoj znatiželji, pokušaćemo da damo što precizniji odgovor.

Da biste razumjeli koliko vremena je potrebno za drastičnu transformaciju, prvo je važno da razumijete šta vas je to dovelo do stanja u kojem vam je ta transformacija neophodna. Pogađate, loše navike.

Tako dolazimo do surove istine: navike se ne mijenjaju preko noći. Naučnici kažu da je za mijenjanje navika potrebno onoliko vremena koliko ste ih upražnjavali ali naša zapažanja su mnogo optimističnija, jer naši klijenti taj proces uglavnom privedu kraju za 90 dana programa. Zato je tromjesečni program onaj koji preporučujemo svakome ko želi drastične ali i dugotrajne rezultate.

Tri mjeseca su dovoljna da organizam istopi značajnu količinu masnih naslaga, stavi apetit pod kontrolu te ovlada mehanizmima koji su mu potrebni za prevenciju emocionalnog prejedanja i vraćanja na stare navike. Tokom tog perioda, ne dolazi samo do mršavljenja, već se tijelo oblikuje, postaje jače i čvršće, kondicija poboljšava a zdravstveno stanje vraća u balans.

Kako to izgleda u praksi? Hajde da pogledamo kroz rezultate naših klijenata!

Najdrastičnije tromjesečne transformacije

Majka dvoje djece, dojilja

Prije programa: Kritične tačne su stomak, ruke i noge – sve!

Rezultat: 24kg manje, zategnuta koža, bez kriza za nezdravom hranom, mnoštvo pozitivnih komentara u okolini na njen novi izgled.

”Muž je izjavio da bolje izgledam nego kad me upoznao sa 20 godina.”

Najdrastičnije tromjesečne transformacije

Prije programa: Višak kilograma koji je nastao nakon druge trudnoće, tromost i iscrpljenost pri bilo kakvoj fizičkoj aktivnost

Rezultat: 18 kg manje, preko 70 cm manje u obimima i mama troje djece je ušla u svoju garderobu od prije nekoliko godina. Nosi burmu i vjerenički prsten koje više nije mogla da stavi zbog viška kiolograma. Puna je energije prije svega za sebe, a onda i za svoju porodicu i prijatelje.

Najdrastičnije tromjesečne transformacije

Prije programa: “Ja sam neko ko jede hljeb i sa makaronama! ”

Rezultat: Izgubila je 11 kg, a kao svoj najveći uspjeh na Atika programu istakla je to što je izbacila hljeb i prije svega što joj se uopšte ne traži. Iskušenja je bilo dosta, ali Marina je uspjela da odoli pici i palačinkama i da ih zamijeni sa čašom vode i čajem.

Najdrastičnije tromjesečne transformacije

Prije programa: “ Shvatila sam da mi je dosta svega, kada sam osvijestila kako zapravo izgledam, koliko sam nesrećna i depresivna. Primijetila sam da izbjegavam slikanje, druženje i rekla sam dosta je više.”

Rezultat: 18 kilograma manje, prihvatila svoje tijelo i njegove nedostatke i napokon zavoljela sebe. Promijenila je svu garderobu jer je veličina koju trenutno nosi tri broja manja nego ranije.

Najdrastičnije tromjesečne transformacije

Prije programa: “Bila sam usporena, nisam imala energije,a ni volje. Odjeća me uvijek stiskala, ništa mi nije odgovaralo a ni stajalo kako bih ja to željela.”

Rezultat: 14 kg manje, energija se vratila i osjeća se odlučno. Sada može obući garderobu bez uvlačenja stomaka kako bi se zakopčala.

23585