Moje tri kritične tačke su stomak, zadnjica i noge. Stomak mi je genetski problem i to je ono što sam prvo i najviše primjećivala u ogledalu kako sam krenula da se gojim.

Nekada sam bila mršavica sa brzim metabolizmom i velikom željom za hranom. Zbog brzog metabolizma nisam imala problema sa kilažom ni sa količinom hrane koju ću pojesti u toku dana. I onda odjednom imam problem sa garerobom, ne mogu da nosim stvari koje se nalaze u mom ormaru, ništa mi ne stoji, kupujem široku odjecu kako bih što više prikrila stomak i višak kilograma.

Nataša Jovanović: Ponovo oblačim broj 38

Pored posla imam slobodnog vremena koje mogu iskoristiti za pripremanje hrane, ali sam ga uvijek radije koristila na neke druge aktivnosti. Dobra strana mog posla je da se dosta krećem i dnevno pređem od 6 000 do 10 000 koraka, ali isto tako loša strana je što sam konstantno okružena nezdravom i brzom hranom, koja je primamljiva u manjku vremena ako je veći obim posla zbog čega sam često pribjegavala takvom načinu ishrane. Kako je vrijeme prolazilo kilogrami su rasli, a ja sam u jednom trenutku izgubila kontrolu nad svojim tijelom. To je ono što me je najviše navelo na bilo kakav vid promjene.

Počela sam da se osjećam izuzetno loše a vremenom sam “padala” u depresiju. Izgubila sam želju za sređivanjem, jer mi se ništa nije sviđalo. Imala sam jaku želju da ponovo obučem stare pantalone, haljinu, usku majicu, a da budem zadovoljna kako mi to sve lijepo stoji.

Nataša Jovanović: Ponovo oblačim broj 38

Kada sam nosila kupaći osjećala sam se kao da se nalazilm u tuđoj koži. U šorcu i suknji su mi noge izgledale užasno, bilo me je sramota da nosim bilo šta kratko. Depresiju me je najviše navela na promjenu, na mršavljenje i vraćanje stare mene. Željela sam da vratim samopouzdanje koje sam imala.

Moji prvi dani na Atika programu nisu bili toliko teški, jer me je držala želja za promjenom. Nisam imala krize u prvim danima, što me je poprilično iznenadilo. Najveći problem mi je bila kafa bez šećera. Taj momenat poslije pet dana kafe bez sećera mi je pokazao da ja mogu da istrajem, a da mi je bila potrebna samo jaka i čvrsta volja.

Prvi put sam program prekršila kada sam bila na odmoru na Zlatiboru: pojela sam 60% komplet lepinje. Ali sam se tog dana odmah vratila na program i nastavila kao da se ništa nije desilo. Nakon toga sam shvatila da mi to nije potrebno i da mi je predstavljalo samo trenutni užitak. Tada sam obećala sebi da neću praviti ovakve propuste.

Nataša Jovanović: Ponovo oblačim broj 38

Sada kada sam završila sa Atika programom i stigla do željene kilaže i željenog izgleda, osjećam se fenomenalno! Mnogo više se smijem, raspoloženija sam, imam volje za sve, više kondicije, ma sve mi je lakše.

Ponovo nosim svoje stare pantalone i ponovo kupujem broj 38. Na hranu gledam drugim očima. I dalje nastojim da održim način ishrane koji je bio na programu.

Dopada vam se ova transformacija? Postani i ti ponosan vlasnik zdravog i fit tijela na Atika online programu za mršavljenje. Kotaktiraj nas na Facebooku ili Instagramu.

2217