Korak #1 Nezdrava hrana

Masno tkivo na stomaku obožava određenu hranu. Dajte mu peciva, pite, palačinke, pice I pastu I ono će vam biti toliko zahvalno da će neprestano rasti. Slatkiši? Njegova prva ljubav! Masno tkivo posebno voli onaj slatkiš koji pojedete umjesto obroka, na prazan želudac pa ako želite da stomak ravnomjerno raste, slobodno nastavite sa ovom lošom navikom. Idemo dalje? Da, pogodili ste, zaslađeni napici! Iako teška srca grdimo ono što većina ljudi najviše voli da konzumira, nauka je neumoljiva! Zaslađeni napici su pravo sjedište skrivenih kalorija jer u jednoj čaši, unesete kalorijsku vrijednost polovine mliječne čokolade. Izbacite gazirane I negazirane sokove, light poslastice, alcohol, zaslađene kafe I šejkove I rezultati će biti vidljivi već za desetak dana.

Korak #2 Zdrava hrana

Da, zdrava hrana može da bude uzrok gojenja baš kao I nezdrava, ako pretjerujete sa njom! Namirnice poput svježeg ii sušenog voća, oraščastih plodova, integralnih peciva, žitarica, krompira, riže I zdravih slatkiša su poželjne u ishrani ali ako je njihova količina neprilagođena potrebama vašeg organizma, mogu da znatno doprinesu nagomilavanju masnih naslaga.

Korak #3 Nedostatak tečnosti

Ne brinite, ovo nije još jedan dosadni pasus o obaveznom unosu vode! OK, možda ćemo vam samo kratko naglasiti da je voda neophodna za ubrzavanje metabolizma I razmjenu materija u organizmu bez koje nema vitkog struka I glatke kože ali unos tečnosti ne mora da bude toliko monoton. Četiri velike čaše vode između obroka I dvije limunade zaslađene medom prije obroka, dvije šolje zelenog čaja I dvije cijeđenog voćnog soka I vaš organizam će garantovano doživjeti preporod.

Korak #4 Neredovni obroci

Koliko ste puta čuli da neko tvrdi da jede rijetko ali se ipak goji. To je zapravo tačno. Preskakanje obroka se nekada čini kao sjajna metoda za uštedu kalorija. Nažalost, veća je vjerovatnoća da je upravo ovo uzrok masnih naslaga na vašem stomaku. Preskakanje obroka mozgu šalje poruku: Nastupila je kriza! Da bi zaštitio organizam od nedostatka energije, on šalje naređenje da se metabolizam uspori I štedi tjelesne rezerve. Jasno vam je da morate da imate redovne obroke? Nadamo se da jeste!

Korak #5 Preskačete trening

Znamo da nemate vremena za trening I da vjerovatno imate deset spremnih razloga zašto ste baš vi, za razliku od svih nas ostalih onemogućeni da trenirate ali I petnaestak minuta treninga može da pomogne vašem izgledu. Ne morate da ambiciozno krenete sa dvosatnim treninzima u teretani, sedam dana u sedmici. Male promjene I polusatni kućni treninzi, dvadesetominutno trčanje ili šezdesetominutna šetnja će također dati sjajne rezultate.

9139