Trudnice, porodilje i dojilje, godinama čine polovinu Atika članstva. Da bismo im pomogli da u haotičnosti Internet informacija pronađu najrelevantnije, ove sezone smo ozvaničili saradnju sa udruženjem DRIP, posvećenom zaštiti djece, roditelja i porodilja.

Savjetnice iz skole za trudnice i dojilje

Djelatnost ovog udruženja, proteže se od edukacija o pravima porodilja i podizanju svijesti o bitnim aspektima porođaja do otvorenosti zdravstvenih ustanova i njihovog osoblja prema građanima, te boljoj komunikaciiji navedenih strana. U njihovoj biografiji, možete pronaći različite inicijative koje su rezultirale promjenama u položaju trudnica i porodilja a kao sertifikovane savjetnice za dojenje, organizuju škole dojenja i druženja koja imaju za cilj informisanje, umrežavanje i međusobnu podršku.

Iskreno se nadamo da ćemo zajedničkom saradnjom putem Atika emisija i ostalih sadržaja koje pripremamo, ovoj priči dati regionalni karakter i pomoći ženama da u moru dostupnih informacija, pronađu najrelevantnije. Za početak smo pripremili zanimljiv video sa nekim od najčešćih zabluda o dojenju koji možete pogledati ovdje.

https://player.vimeo.com/video/360727690

2098