Oduvijek mi je bila želja obući kupaći i osjećati se dobro, istinski dobro, neopterećeno i zadovoljno sobom. To sam u najboljim danima mogla uz određenu odjeću, ali još nikad samo u kupaćem. U razgovoru sa koleginicom koja je uz program Brzo & Drastično izgubila 15 – ak kilograma, pala je odluka! To je to! Idem po svoje samopouzdanje, idem po svoju najbolju verziju sebe, zaslužujem to! Tako je sve krenulo…

Šta sve može biti pokazatelj da je vrijeme za promjene?

S  obzirom da veći dio dana trošim na odlazak na posao, uz sve obaveze koje imam van posla, ne ostaje mi previše vremena za posvećivanje samoj sebi. Međutim, zbog nezadovoljstva koje sam osjećala u zadnje vrijeme, a vezano  uz moj izgled, a samim time i uz moje psihičko stanje, odlučila sam da je vrijeme za promjene.

Redovni treninzi i pažnja na odabir onog što jedem nisu mi novost, međutim, dok sam bila na faksu, to je bilo jednostavnije uklopiti u moju svakodnevnicu. Prije 10 mjeseci sam počela raditi kancelarijski posao i tu je krenuo moj proces debljanja, što zbog osmosatnog sjedenja, što zbog manjka vremena.

Ono što mi je najviše smetalo kod moga izgleda je bio trbuh. Inače su mi kritične točke noge i stražnjica, ali to je nekako bilo nešto na što sam navikla s godinama. Međutim trbuh i pojava podbratka je bila kap koja je prelila čašu.

Ono što me dodatno potaknulo na promjenu je manjak samopouzdanja. Odjeća u kojoj sam se nekad osjećala odlično, već je neko vrijeme bila na dnu police, jer se jednostavno u njoj više nisam osjećala dobro kao prije.

Kakva misli imaju Atika članovi na samom početku programa?

Moram priznati da sam bila skeptična na početku. Borim se s tih 5 – 10 kg viška cijeli život i znam kolika su muka i trud potrebni da vidiš taj jedan izgubljen kilogram na vagi.

I ono što je čudno, nakon nekih 5 dana, ako dobro pamtim, pojavio se taj famozni -1 na vagi!

Mislila sam, pošto sam se dosta udebljala, ovo je samo voda, prva dva kilograma će ići brzo, i to je to, nakon toga kreće moja dobro znana muka.

Tonka – Nisam htjela živjeti sa manjkom samopouzdanja

Šta se javlja poslije početne skeptičnosti?

Do sada,  uz razne plaćene programe, ali i sama, vrlo sam teško skidala kilograme.

Međutim, iz dana u dan, iz tjedna u tjedan, kilogrami su nastavili padati. Nisam niti pomišljala o kršenju programa jer sam vidjela rezultat i samo sam htjela još.

Nakon mjesec dana sjedenja na poslu, završila sam na bolovanju zbog problema s kičmom. Bilo me je strah što će sada biti s programom. Međutim, svakodnevno sam šetala i napravila bih minimalno 5 kilometara dnevno, sve dok se nisam oporavila i počela ponovo s treningom. Centimetri i kilogrami su nastavili padati, samo sporijim tempom. Bila sam zadovoljna napretkom.

Šta se dogodi kada se program prekrši?

Prvo kršenje programa desilo se za Božić, ali se i nastavilo. Kao osoba koja na dnevnoj bazi jede čokoladu, a nisam je okusila dva mjeseca, jednom kad sam ponovno probala kolače bilo je gotovo. Plan je bio opustiti se dan, dva, a to je preraslo u čitav tjedan. Shvatila sam da ne želim da se to dogodi, da se želim opet osjećati dobro kao kad sam pratila program, i vratila sam se na staro. Počela sam si pripremati obroke i redovno pratiti treninge.

S obzirom da sam na programu Brzo i Drastično, veliki napor mi je bio pripremati nekoliko obroka dnevno i vježbati skoro svaki dan. Međutim, znala sam da to radim zbog sebe, rezultat je bio tu i nekako bih uvijek uspjela pronaći vremena.

Velika podrška bili su članovi tima, koji su me ohrabrivali cijelo vrijeme. I, kad bih, na primjer, prešla na jači intenzitet treninga, dobar je osjećaj kad dobiješ pohvalu od trenera, a i sam se dobro osjećaš kad uspiješ nešto što znaš da prije mjesec dana ne bi mogao.

Moram reći da mi nikad nije bilo lakše ispratiti neki plan, plan prehrane je bio prilagođen meni. Nutricionista zna koliko volim palačinke, pa sam ih vrlo često dobila u planu za doručak, a treninzi su relativno kratki, do 40 – ak minuta, pa ih uvijek uspiješ negdje „ugurati“.

Kažu ovako: In two weeks you will feel it, in four weeks you will see it, in eight weeks you will hear it. E, pa točno to se i desilo, samo kod mene za upola kraće vremena.

Da li je prvobitni cilj uvijek i krajnji cilj? 

Planiram nastaviti i dalje sa programom. Ovakav tempo programa mi je dugoročno neprihvatljiv, ali dogovorila sam se sa timom da ćemo ga prilagoditi mojim mogućnostima. Na primjer, priprema obroka za više dana i manje treninga tjedno, pa vidjeću kakve će mi rezultate takav tempo donijeti za tri mjeseca. Ali, nekako smatram da je cjenovno vrlo prihvatljivo cijelo vrijeme biti na nekom programu koji ti već odgovara.

Već sada planiram da tijekom trudnoće i nakon nje budem na Atika programu kako bih držala kilograme pod kontrolom, a istovremeno pazila na zdravu ishranu i primjerene treninge.

Za kraj, mogu samo reći da nikada nisam ništa iskrenije preporučila. Znam da zvuči kao jeftina reklama, ali meni je Atika promijenila život! I, sto je najbolje, znam da se mogu uvijek ponovo prijaviti, na mjesec, dva, tri ili koliko god i da ne moram sumnjati u rezultat.

Hvala na svemu!

1292

Tonka – Nisam htjela živjeti sa manjkom samopouzdanja