Bila sam jako skeptična u vezi sa cijelom pričom oko Atika programa, ali mi je veliko nezadovoljstvo zbog viška kilograma bio dovoljan razlog da pokušam. I drago mi je što jesam.

Zaposlena sam kao tehnički sekretar u privatnoj firmi i većina mog posla je za računarom, dan se svodi na kuckanje po tastaturi punih 8 sati. Majka sam šestogodišnjeg dječaka, prvačića. Kao i svaka domaćica moram nam nešto i skuhati, poslije dolaze obaveze oko škole, zadaća i tako na kraju dana zaslužena kafa sa suprugom.

Ono što mi je najviše smetalo na meni je to što sam kada se pogledam u ogledalo uvijek prvo vidjela stomak pa onda sve ostalo. Dovela sam sebe do te faze da mi smeta kada se sagnem da zavežem pertlu, bukvalno mi postane loše. Takođe, glava mi se zaokružila, vrat spojio, pa sad zamislite na šta je to ličilo. Sama sam sebi bila odvratna. E tad sam rekla sebi da ne može više tako i da treba nešto da poduzmem.

Alma Fejzić: izgubila sam 12kg i ne tražim ih nazad!

Tako, jednog dana u priči sa bratom kako hoću da se pokrenem, smršam, da se dovedem malo u red, jer u životu nisam nikada imala toliko kilograma viška, sem kada sam bila trudna, on meni kaže kako ima jedan plan i program ishrane, te kako su tim programom njegova drugarica i njena mama skinule kilograme.

U prvi mah razmišljam ma sve su to samo puste priče i bacanje para, šta sam do sada tako bacila para na kojekakve dijete, programe i šta sve ne, ali rekoh hajde kad sam sve pa da i to probam. Ispriča on meni ukratko šta i kako, kako to funkcioniše, i znate šta sam ja na to rekla? Ma nema šanse neću ja to moći. Samo ću pare baciti, ali hajde ipak ću ja uplatiti jedan mjesec pa da vidimo šta će se desiti. I tako ja odem na internet ukucam ATIKA, izbaci mi stranicu i ja lagano krenem da čitam…

Prijavim se na besplatne konsultacije, odradim to i čekam. Odgovor koji sam dobila mi je dao neku posebnu energiju i želju da postignem svoj cilj i naravno uplatim za prvi mjesec i čekam svoj prvi plan ishrane, za prvih 10 dana.

Stiže meni plan za prvih 10 dana, ja sva sretna otvaram da vidim šta sam dobila, onako puna elana da idem naprijed. Pogleda mene suprug i kaže: “Alma jesi dobro? K’o krpa si blijeda.” Na šta ja njemu odgovaram : “Kako ću ja ovo, zamisli nemam ni voćku. Hajde sve ovo slano nekako ću se izboriti i bez hljeba, tjestenine, ali bez slatkog…”.

Međutim, zainatim se ja sama sebi i kažem ti to možeš, želiš i hoćeš. I tako sam krenula ka zadanom cilju. Počela sam sa 80 kg, a završila sa 68 kg i puno centimetara manje, što mi je i bio cilj. Put do željene težine trajao je nepuna 2.5 mjeseca i moram biti iskrena mislila sam da neću uspjeti, ali kada sam nakon prvih 10 dana stala na vagu ostala sam u čudu: -4kg za samo 10 dana.

Ja mogu samo riječi hvale da kažem za cijeli ATIKA tim koji je bio sve vrijeme uz mene od početka do kraja, šta god da sam pitala, odgovor sam i dobila. Što se tiče kriza, moj jedini problem tokom programa su bili slatkiši i kako prebroditi želju za njima u čemu mi je pomogao moj psiholog iz ATIKA tima. Ništa manje nisu važni ni momci iz ATIKA tima sa kojima je bilo zadovoljstvo vježbati i zategnuti svoje tijelo. Nakon svakog treninga osjećala sam se puno lakša, opuštenija i ispunjenija.

Sve u svemu, ono što mi je najvažnije je da sam sada i nakon programa, evo već drugi mjesec, nastavila sa istom ishranom, jednostavno mi je prešlo u naviku. Veliko hvala još jednom cijelom timu ATIKA i drago mi je da sam uspjela doći do cilja, a to naravno ne bih mogla da nije bilo vas!

2756