Oduvijek sam bila bucmasta, ali posljednjih godina taj višak je postao izraženiji. Pokušala sam sa različitim dijetama, ali nikada nisam dugo izdržala, najviše nekoliko dana, jer su se te dijete uglavnom svodile na izgladnjivanje, nakon čega bih se vratila starim navikama, neredovnim obrocima i slatkišima. Godinama sam vježbala, u nadi da što više kalorija izgubim, tako ću smanjiti broj na vagi, ali nažalost, nisam gubila kilograme.

Amina Pašić: 10kg manje za 3 mjeseca

A onda sam otkrila Atiku. Nakon kraćeg istraživanja, pozitivnih reakcija bliskih ljudi i konsultacija sa Atika timom, izabrala sam tromjesečni program. Cilj mi je bio ne samo mršanje, nego i održivo smanjenje težine, te dugoročna promjena načina prehrane.

Prilagođen i individualan plan ishrane, ukusni obroci, redovno vježbanje i svakodnevna psihološka podrška, doprinijeli su tome da sam za manje od tri mjeseca smršala 10 kilograma i izgubila mnogo centimetara u obimu. Osim toga, usvojila sam nove zdrave navike, a raznovrsnost i umjerenost u prehrani i redovna i pravilna fizička aktivnost su uklonili umor, mom tijelu vratili izgubljenu energiju i poboljšali san.

Amina Pašić: 10kg manje za 3 mjeseca

Mislim da je Atika program jedinstven po tome što se stvara snažan odnos između Atika tima i klijenta, tako da uspjesi klijenta postaju uspjesi tima i obratno, što je jako zanimljivo, jer se lično i ne poznajemo. Pa sam se nekoliko mjeseci nakon završetka tromjesečnog programa opet vratila Atici, po još neki recept i još koji kilogram manje, ali i odlične zadatke koje zadaje psiholog!

Zahvaljujući Atici, ja imam 17 kilograma manje, uz smanjen apetit za slatkišima, a povećan apetit za zdravim načinom života.

Amina Pašić: 10kg manje za 3 mjeseca

2394