Moraju li majke kuhati dva različita ručka ako žele da smršaju? Naši stručnjaci kažu: “Ne!”. Tri majke koje vam predstavljamo će to i potvrditi.

Atika strucnjaci Kako smo transformisali 3 majke

Cilj ove majke je bio da zategne telo, a posebno stomak na kojem je višak ostao kao posljedica dva poroda. S obzirom da je Andrijana majka dvoje djece, važno joj je bilo da u jelovniku ima jednostavne obroke odnosno, da odjednom kuha za cijelu porodicu. Naši nutricionisti su uzeli njene potrebe u obzir te kreirali plan ishrane prilagođen čitavoj porodici.

Kroz test ličnosti je naš magistar psihologije, koji je bio zadužen za Andrijaninu transformaciju, saznao da je ona najčešće odustajala od procesa mršavljenja kada bi joj se činilo da joj zdrave navike oduzimaju dosta vremena. Iz tog razloga smo joj osmislili planer obroka, treninga i svakodnevnih obaveza kako bi uz pomoć adekvatne organizacije što pre došla do željenog cilja. Kršenje plana ishrane je uvek bilježila kako bi se motivasala da se naredni dan trudi još više i izbori sa raznim iskušenjima.

Kao i kod većine članova, odeća joj je poslužila kao glavni motivator – Andrijana je napokon obukla farmerice broj 38! Međutim, tu nije stao napredak: stizali su i novi rezultati, bolji nalazi sa kontrola štitne žlezde, izostajale su krize, sticala je nove navike, a jedna od njih je bila život bez bijelog brašna.

Atika strucnjaci Kako smo transformisali 3 majke

Ilinka je dojilja koja sve vreme provodi kod kuće sa bebom. Naš magistar psihologije Bojana, primijetila je da su dojilje na početku pomalo nesigurne i ne znaju na koji način da organizuju vreme. Uzevši to u obzir, naši nutricionisti su Ilinki kreirali plan ishrane koji podrazumeva jednostavna jela koja se brzo prave kao i jela koja može napraviti za nekoliko narednih dana.

Kod dojilja fokus stavljamo na voćne opcije za doručak, kao i dve voćne užine. Kako dan odmiče i energija slabi potrebno je imati užinu koja pruža dodatnu energiju, a voće odlično pomaže u tome.

Izbalansirana ishrana može drastično da poboljša kvalitet mlijeka. Ne treba zaboraviti da je za dojilje tečnost srazmjerno važna kao i hrana. Potrebno je da dnevno popije dve litre vode i tri šolje čaja.

Ilinka je od početka programa pokazala je veliku posvećenost treningu. Kroz svaki trening je tražila i dodatna ponavljanja. Napravila je odlične rezultate i kroz program je brzo napredovala po intezitetima.

Atika strucnjaci Kako smo transformisali 3 majke

Neda nam se javila nakon što je liposukcijska dijeta kod nje izazvala jo-jo efekat.

Na početku je imala 75 kg a najveći problem su joj stvarali stomak i noge. Njen cilj je bio da dostigne 65kg te da zategne telo. Režimi su joj kreirani kako bi izgubila kilograme i obime, a uz treninge i zategnula telo. Ona je već nakon jednog jelovnika, koji se menja na svakih deset dana, vidjela razliku u obimu struka i nogu.

Ono što je najviše ometalo njen napredak jeste nedostatak vremena. S obzirom da ima dve bebe, nastojali smo kreirati planove sa što manje zahtjevnih obroka. Atika program joj je donio 4kg manje, te – 5-10 cm u obimima struka, stomaka, zadnjice i nogu za manje od mesec dana režima!

U toku programa nam je javila da je ponovo trudna, tako da smo je preusmjerili na režim za trudnice. Svakoj trudnici pristupa se individualno vodeći računa o poodmaklosti trudnoće te o zdravstvenom stanju same trudnice. Konkretno u ovom slučaju, s obzirom da je početak trudnoće u pitanju, naši nutricionisti se fokusiraju na namirnice koje obezbjeđuju dovoljnu količinu folne kiseline te omega 3 masnih kiselina kako bi potpomogli razvoj bebe. Od veoma velikog značaja je i optimalna hidratacija organizma, kako bi se što bolje vršila razmjena materija između bebe i majke (preko posteljice).

20419