Trenutno imam 41 godinu i samopouzdanja do neba. Početkom ove godine sam imala 98 kilograma i garderobu veličine XL i XXL, a sada imam 74 kilograma i odlične nalaze.

Moji problemi s kilogramima kreću još iz ranog djetinjstva. U periodu nakon završetka škole sam izgubila kilograme, da bih ih po rođenju djece ponovo dobila, ali ne u tako strašnoj mjeri.

Strašna noćna mora se desila 2014. godine kad mi je moj brat, koji je četiri godine mlađi, izvršio samoubistvo. Svoju tugu sam utaživala u hrani. Svaki put kad bi depresija pokucala, s njom je dolazio i veliki broj kilograma.

Ljiljana Akrap: Imam odlične nalaze i 24kg manje

Razočaranja su dolazila svaki put kada bih otišla u trgovinu da kupim garderobu i to je trajalo sve do početka ove godine. Vraćajući se iz svoje domovine s godišnjeg odmora navratili smo kod prijatelja u posjetu. Do tada sam uglavnom fotografisala samo lice, ali tada sam na fotografiji uhvaćena cijela i zgrozila sam se od onog što vidim.

Nakon tri sedmice po povratku kući, dobila sam trombozu i probleme sa venama. U razgovoru sa rodicom saznala sam za Atika program, koja je takođe bila član i ovim putem želim da se zahvalim i njoj, kao i cijelom Atika timu. S programom krećem u trenutku kada imam 95 kilograma.

Moja največa podrška su bili moj muž i moja djeca. Prvo kršenje režima se desilo sa ćevapima i bio je ispraćen prekornim pogledom moje kćerke i sina. Znali su mi često govoriti: “Mama, pogledaj se sad, da li stvarno želiš da se vratiš na staro?”.

Posebno želim da se zahvalim Atika nutricionisti od koga sam dobila predivne recepte na koje je prešla cijela moja porodica. Vratila sam se u odličnu formu, imam dobru krvnu slika, a bolovi u leđima i nogama su značajno umanjeni. O svome trenutnom izgledu da ne pričam. Želim da poručim svima koji se odluče na Atika program da budu hrabri i istrajni i da nemaju straha.

2128