Kamera, ogledalo i vaga su mi do sada bili neprijatelji, ali moram priznati da se to promijenilo i da sam zavoljela sebe i svoje tijelo!

Majka sam dvoje djece i moj dan počinje rano, a završava kasno. Budim se u sedam sati, jer vodim sina u vrtić. Nakon toga pijem kafu i kreću rutinske dnevne obaveze: kuhanje, spremanje kuće, peglanje veša, nabavka svega potrebnog za djecu i kuću i sve to uz bebu koja zahtjeva konstantnu brigu.

Marija Kokalović: Prestala sam da se prejedam noću

Na Atika programu sam bila nakon prve trudnoće, odnosno nekoliko mjeseci prije druge trudnoće. Htjela sam sama sebi olakšati borbu s kilogramima koji su se nakupili u trudnoći.

Marija Kokalović: Prestala sam da se prejedam noću

U tom prvom programu smršala sam skoro 7 kg, međutim u trudnoći je došlo novih 16 kg, kao i užasni bolovi u leđima, zdjelici, zglobovima, nogama… Odlučila sam se ponovo uključiti na program za mršavljenje, jer sam znala da ću jedino tako sebi pomoći.

Moja borba sa kilogramima traje od puberteta. Krenuli su problemi sa hormonima, policističnim jajnicima i debljanju nije bilo kraja. Da se ne lažemo, volim da jedem, ali najveći problem je bio što se nisam znala hraniti na zdrav način i što sam se prejedala kasno naveče.

Marija Kokalović: Prestala sam da se prejedam noću

Kada sam krenula sa programom prije dva mjeseca, moja želja i ciljevi su bili čvrsti – vjerovala sam u sebe i jednostavno nisam htjela ni u jednom trenutku odustati.

Marija Kokalović: Prestala sam da se prejedam noću

Sitni problemi su došli tokom PMS-a, kada sam imala želju za slatkišima i tada sam prvi put posustala i uzela tri kockice čokolade. Poslije toga mi je bilo žao što sam to napravila i automatski sam uključila trening i odradila ga zbog grižnje savjesti. O tome sam obavijestila nutricionistu i psihologa koji su me bez osude motivisali da nastavim dalje po programu.

Moram priznati da nisam bila istrajna sa treninzima. Jedva da sam tri treninga sedmično radila, jer su me obaveze toliko umarale da nisam imala snage.

Marija Kokalović: Prestala sam da se prejedam noću

Što se tiče ishrane sve je tako ukusno, zdravo i lako za pripremiti jer dobijemo gotove recepte, na nama je da samo skuhamo.

Ljudima je teško povjerovati da sam skinula kilograme, a da sam jela pet puta na dan. Najviše sam srećna zbog toga što se više ne prejedam kao prije. Sada razmišljam o namirnicama koje ću jesti i moja korpa u trgovini se razlikuje od one prije, i po cijeni i po sadržaju. Zdrava hrana nije skupa hrana, čak je jeftinija i puno manje novca trošim na namirnice za razliku od ranije.

Marija Kokalović: Prestala sam da se prejedam noću

Naučila sam da je zdrava hrana zaista ukusna, da je ukus hrane mnogo intenzivniji i bolji bez hljeba, da su integralne žitarice zapravo ukusnije nego ove klasične koje sam do sad jela.

Nakon 2 mjeseca programa uporedila sam svoj izgled slikama od prije programa pa sve do danas i malo je reći da sam oduševljena promjenom i da ne vjerujem vlastitim očima šta vidim u ogledalu.

24214