Moja priča sa Atika programom počinje iz nemoći da nađem način da pomognem sebi poslije porođaja s viškom kilograma koje sam stekla za vrijeme trudnoće.

U glavi mi je bio haos, u rukama dijete, osjećala sam konstantnu krivicu za sve. Suprug je počeo da ludi kraj mene pokušavajući da me utješi da sam lijepa i zdrava i da je to najbitnije.

Ništa od toga mi nije vrijedilo jer sam se osjećala kao da moje tijelo nije moje. Prolazila sam kroz razne dijete, išla u šetnje, vozila bicikl, a postajala sam sve gojaznija.

Nakon izvjesnog vremena, saznala sam da mi štitna žlijezda radi 28 puta usporenije i počela sam sa terapijom. Kilogrami su ostajali, ali kosa mi je nenormalno opadala. I dalje me je mučio moj fizički izgled i nemoć u pokušaju da budem fit i zdrava mama. Mislila sam da ne postoji način da smršam.

Radmila Katić: Uz Atiku sam popravila nalaze štitne žlijezde i krvi u toku trudnoće

Nakon mjesec dana od prekida terapije koju sam koristila za štitnu, otišla sam na rutinski pregled i šokirala se novom informacijom – bila sam u drugom stanju.

Potražila sam savjete na društvenim mrežama i od većine sam dobila preporuku za Atiku. Bez daljeg razmišljanja, javila sam se divnom Atika timu i krenula na online program za mršavljenje.

Nisam imala nikakvo znanje iz nutricionizma tako da nisam uopšte znala šta me čeka. A kada sam dobila prvi jelovnik nisam mogla da povjerujem, čak sam i upitala da li je to sigurno meni za mene, jer je bio toliko raznovrstan i količine su bile iznenađujuće velike i zasitne. Odmah sam otišla u kupovinu i za punu korpu namirnica nisam potrošila ni 10€.

Radmila Katić: Uz Atiku sam popravila nalaze štitne žlijezde i krvi u toku trudnoće

Nakon 30 dana programa shvatila sam da ništa slatko nisam okusila i to mi je bio dokaz da mogu da uspijem. Poslije svakog mjerenja sam bila sve srećnija i srećnija. Višak koji mi je ostao nakon prve trudnoće je spadao, rad štitne žlijezde mi se normalizovao, a krvna slika je bila u savršenom redu, bez ikakvih dodatnih vitamina. Trenutno sam na početku šestog mjeseca trudnoće, a osjećam se kao leptir.

2095