Oduvijek sam imala vitko tijelo i nikada nisam imala problem sa viškom kilograma. Ranije sam jela sve što stignem, bez da razmišljam o tome da li će takva ishrana ostaviti trag na mom tijelu. Prosto nisam imala svijest o tome šta zapravo mogu da uradim svom organizmu, ali kada sam počela da radim u Atici polako sam počela graditi svoje znanje o zdravom životu.

Nekada sam bez problema mogla da sama pojedem cijelu čokoladu. Uvijek sam se osjećala posebnom zato što imam tu nevjerovatnu sreću da jedem šta mi je volja a da se baš ništa na meni ne primijeti.

Slađana: Zdrava i fit u trudnoći

Okružena sam kolegama nutricionistima koji su mi svaki dan objašnjavali koliko je ishrana važna i šta se sve dešava u organizmu ako ne pazimo šta jedemo. Dan po dan, i napokon sam zaista postala svjesna šta mi govore. Uvidjela sam značaj zdrave, izbalansirane ishrane, čak i kada tijelo uopšte nema masnih naslaga, niti bilo kakvog viška.

Radeći u Atici susrela sam se sa raznim pričama, potpuno različitih ljudi koji su imali svakakve probleme. U radu sa njima sam na neki način proživljavala njihova iskustva. To mi je dosta pomoglo da izgradim svijest o tome da je zdrava ishrana mnogo više od idealne kilaže.

A onda sam ostala trudna. Primijetila sam da dosta trudnica koje nam se javljaju imaju gestacijski dijabetes i da nezdrav život u trudnoći povlači posljedice koje je kasnije teško ispraviti. Odlučila sam da preventivno djelujem i spriječim nastanak takvog ishoda.

S obzirom da je uzrok gestacijskog dijabetesa nekvalitetan način života, loša ishrana i nedostatak fizičke aktivnosti, ciljano sam počela da mijenjam upravo te navike.

Slađana: Zdrava i fit u trudnoći

Prvo sam prestala da pijem sokove. Iako sam ih voljela i često konzumirala, znala sam da mogu da živim bez njih. Nije mi dugo trebalo da ne naviknem na obrok bez soka. Međutim, kada sam počela da se odvikavam od slatkiša, tada je nastao pravi izazov za mene. Postala sam nervozna i stalno sam razmišljala o čokoladi. Ipak, odlučila sam da po prvi put razmišljam o tome šta jedem, a najviše sam bila motivisana novim životom koji se razvija u mom tijelu.

Tokom cijele trudnoće, kolege nutricionisti su pazili na to da mi obezbjede jelovnik koji će zadovoljavati moje prohtjeve za određenim namirnicama, a da pri tome ispunjava sve potrebne nutrijente, vitamine, minerale i slično. Sada kada sam postala mama, svakako ću nastaviti sa Atikom, ali ovaj put na specijalizovanom programu za porodilje.

Osigurajte sebi raznovrsnu i zdravu ishranu na Atika programu za trudnice. Ukoliko ste zainteresovani, kontaktirajte nas na našoj Facebook ili Instagram stranici.

3818