Majka sam sina koji će uskoro da napuni godinu dana i cijeli dan sam njemu posvećena jer sam sa njim sama kod kuće, a suprug dolazi s posla tek naveče. I s obzirom da sam po cijeli dan sa sinom nisam pripremala obroke, nisam kuvala već sam znala da nešto pojedem na brzinu i što mi je dostupno. Kad suprug dođe i on preuzme sina ja napravim jelo ali to bude brz obrok i većinom nešto što je kalorično a da to suprug to voli. Međutim, kad sam se pogledala u ogledalo, shvatila sam da je vrijeme za promjenu i da sebe stavim na prvo mjesto.

Koji je razlog mog viška kilograma?

Imala sam 19kg viška i to me mnogo mučilo i nisam željela da se gledam u ogledalo. Nisam imala dovoljno energije ali sam i smatrala da nemam dovoljno vremena da nešto promijenim.

Majka sam malog dječaka koji nema ni godinu dana i celi dan sam sama sa njim. Suprug je radi celi dan i tek se uveče vrati kući i on tad može da pričuva sina pa da ja odvojim vreme za pripremu obroka. To je značilo da sam ja u toku dana jela brz obrok, neki sendvič, slatkiš jer sam mislila i da nemam dovoljno vremena za kuvanje. Ali i kad suprug dođe sa posla za večeru je obično bio kaloričniji obrok jer sam ja do tad jako gladna i onda bih pojela i preveliku količinu hrane.

Upravo i smatram da je kombinacija neredovnih obroka, prevelike količine obroka a i nezdravi obroci doveli do mog viška kilograma.

Kako je izgledao početak programa?

Kao što sam pomenula, najviše sam se plašila da li ću imati dovoljno vremena za pripremu obroka. Kako da se organizujem kad pre nisam imala vremena za kuvanje a sad to treba da promijenim? Pri tome, ja ne jedem veliki broj namirnica i pomislila sam da će biti teško pripremiti režim za mene.

Sa nutricionistom sam razgovarala otovoreno o svojim problemima i oduševila sam se jer je uzela u obzir sve moje strahove i kreirala najbolji režim za mene. Uklopila je da su obroci jednostavni, da ih mogu brzo napraviti a i određene obroke sam uklopila sa suprugom tako da nisam morala da pripremim posebne obroke.

Bilo je trenutaka kad sam kršila i smatram da je i to važno da napomenem. Svi mi smo obični ljudi i teško nam je odoliti hrani na proslavama, na rođendanima ili na odmoru ali nisam sebi dozvolila da mi to pređe u naviku. Ako sam i pojela komadić kolača na rođendanu to mi nije bio izgovor da nastavim da kršim već sam se vratila u svoju rutinu.

I kad god bi se desilo da imam krize, znala sam da pogledam svoje stare fotografije i znam da se nikad neću vratiti u to stanje.

Stefani – Naučila sam da sebe stavim na prvo mesto!

Kako mi je Atika spasila život?

Pre nego sam krenula sa Atika programom probala sam sve moguće taktike kako bi izgubila kilograme. Koristila sam šejkove, tablete, čajeve, bila sam na raznim dijetama i za sve to sam dala i mnogo novca i iako je i dovelo do određenih rezultata, te rezultate nisam mogla da održim. Svjesna sam da to nisu bile dobre opcije i da sam tražila brzo rješenje, tražila sam prečicu.

Sa stručnim timom Atike naučila sam da nema prečica već da je važno da napravim prave izbore u mom životu a to znači i da odaberem kvalitetne namirnice i da odvojim vreme za pripremu obroka.

Naučila sam da mi ne trebaju ogromne količine hrane ako imam redovne obroke. Naučila sam da sebe stavim na prvo mesto jer ako ja odvojim vreme za sebe samim tim pozitivno utičem i na ostatak porodice. Naučila sam na koji način da se organizujem.

Na ovaj način sam dobar primer svom sinu i znam da ćemo svi da promenimo naše loše navike. Slobodno mogu da kažem da mi je Atika na ovaj način spasila život.

2318

Stefani – Naučila sam da sebe stavim na prvo mjesto!