Moje gomilanje kilograma krenulo je na trećoj godini faksa. Zbog stresa sam jela jako lošu hranu i konzumirala puno slatkiša i kafe.

Početkom godine sam naišla na grupu žena koje pišu veoma pozitivno o Atici i nakon kratkog perioda razmatranja, odlučila sam se prijaviti.

Moj dan je veoma ispunjen i zbog toga sam bila veoma skeptična da ću ostvariti ikakve rezultate i uspjeti smršati. Shvatila sam da u frižideru nemam ništa, jer u stanu samo prespavam. Partner i ja smo preduzetnici i to zahtijeva mnogo energije. Trenutno smo najviše fokusirani na posao. Bio je pravi izazov uklopiti trening i pripremu obroka u tako dinamičnoj svakodnevici.

Jedino o čemu sam razmišljala kad sam krenula na Atika program jeste da mi je to prijeko potrebno. Kada sam dobila prvi plan Atika ishrane, bila sam pozitivno iznenađena. Pripremila sam sve potrebne namirnice i razradila plan treninga i odlaska u nabavku. Veliku pomoć sam imala od kuhara u restoranu koji vodimo. Oni su mi pripremali ručak, ponekad i večeru.

Vedrana Župan: Jasnim ciljem do 16kg manje

Nakon završetka smjene noge bi me boljele, kao i donji dio leđa. Shvatila sam da je to izuzetno loše, s obzirom da imam 26 godina i već se borim sa bolovima koji su nastali uslijed dužeg stajanja. Nisam se osjećala ugodno gledajući se u ogledalo – podbradak, stomak koji viri sa strane, velike ruke.

Nakon prvih mjesec dana u Atici primijetila sam ogromne promjene. Kilogrami su samo padali, a ja sam se osjećala sve bolje i sve više psihički, a i fizičke jače. Plan ishrane koji sadrži isključivo namirnice i jela koja volim mi je dosta olakšao proces.

Na program sam došla s jasnim ciljom i to mi je bilo stalno na pameti. Od početka programa do danas izgubila sam 16 kilograma. Uzevši u obzir da sam veliki gurman, moj pogled na ishranu se mnogo promijenio. Sada pazim šta jedem i kada jedem, i mogu slobodno reći da sam stekla naviku zdrave ishrane. Trenutno sam veoma zadovoljna sa sobom. Stalno slušam komplimente na svoj sadašnji izgled i svima kazem da je za to zaslužna Atika i moja upornost.

2692