Prije nešto više od godinu dana, čini mi se da sam svakim danom bila sve krupnija. Jela sam sve po redu, znala sam se po noći probuditi i jesti. Sve to sam opravdavala problemom sa štitnom žlijezdom koja je bila katastrofalna i pored terapije koju sam pila.

Moj dan počinje u 5h ujutro. Odlazim na posao na kojem sjedim 8h i tokom dana imam mnogo obaveza. Redovno kuvanje za mene i porodicu je podrazumijevalo dodatnu obavezu i dupli posao, ali vreme je pokazalo da se isplati.

Koliko su slatkiši čest uzročnik viška kilograma?

Uvek sam voljela da jedem, a slatko najviše od svega. Mislim da su slatkiši bili i presudni u kilogramima koje sam dobila tokom navedenog perioda. Mogla sam da ih jedem do krajnjih granica i njih mi se bilo najteže odreći. Međutim, jednom je i tome morao doći kraj.

Aleksandra Brkić – Sve se može ako se dovoljno želi

Koji momenat može biti presudan u odluci da je vreme za promenu navika?

Trenutak kada sam sama sebi rekla da je dosta bio je moj rođendan. Sjećam se da ništa od odeće iz ormara nisam mogla obući. Kupila sam sebi haljinu koja je bila ružna i koja mi je grozno stajala. Zbog svega toga sam postala depresivna osoba, sve više sam se zatvarala u sebe i nisam imala volje ni za šta.

Atika programe mi je preporučila moja sestra koja je i sama bila na vašem programu i postigla odlične rezultate. Dan pre početka programa sam sebi kupila punu vrećicu slatkiša koje volim i jela sam dok mi nije došlo zlo od njih.

Šta je ključno da proces transformacije bude uspješan?

Od samog početka imala sam ogromnu podršku porodice. Pomagali su mi i izlazili u susret tokom čitavog procesa transformacije jer su prepoznali moj trud i volju.

Željela sam promenu više od svega. Sebe sam motivisala tako što sam postavljala ispred sebe manje ciljeve i vlastite zadatke.

Najveći izazov mi je bila količina tečnosti od 4l dnevno jer ja skoro pa da nisam pila vodu. Sebi sam dala zadatak da u toku radnog vremena moram popiti 2l vode, a ostatak kod kuće i toga sam se pridržavala. Na taj način sam uspjela prevazići i taj najveći izazov uz vlastite trikove i dobru organizaciju.

Aleksandra Brkić – Sve se može ako se dovoljno želi

Obroke sam pripremala unapred i nosila na posao. Trening je bio obavezan svako jutro, a ako bih nekad preskočila, sebe sam kažnjavala sa dva treninga sljedeći dan.

Za 4 meseca niti jednom nisam prekršila program. Znam da je u to teško povjerovati, ali je tako bilo. I sada, po završetku programa, pridržavam se svega. Treniram sa vama svako jutro i jedem hranu iz jelovnika.

Kakav uspeh donosi 4 meseca Atika programa?

Sa 79 kilograma stigla sam do svog cilja od 59 kilograma i više od 130 cm manje u obimima. Pored navedenih brojki osjećam se daleko bolje, stekla sam zdrave navike, postala sigurna u sebe, ali i ponosna na vlastiti uspeh!

Hvala čitavom timu Atike za podršku tokom čitavog programa, od nutricionista, trenera, psihologa do doktora.

Hvala Vam za osmijeh koji nema cenu jer bez Vas ne bih uspjela. Puno sreće svima želim i da ostvare svoje želje kao sto sam ja svoju ostvarila. I zaista, sve se može ako se dovoljno želi.

2125

Aleksandra Brkić – Sve se može ako se dovoljno želi