U toku prve trudnoće ugojila sam se 25kg gdje sam 10kg izgubila odmah nakon poroda a ostao mi je višak od 15kg. Tri mjeseca nakon prvog poroda pronašla sam Atiku i tad sam ostvarila svoje ciljeve i izgubila sam mnogo u obimima i u kilaži. Na početku programa dojila sam a nastavila sam i nakon što sam prestala dojiti. Nakon dvije godine ponovo sam ostala trudna i u toj trudnoći isto sam se dosta ugojila. Znala sam da je moje rješenje Atika i krenula sam sa programom za Dojilje&Porodilje.

Šta me motivisalo da prvi put krenem s Atikom?

U toku prve trudnoće ugojila sam se 25kg i to mi je bio šok, čak iako sam sklona tome da se lako ugojim. Od malena sam se bavila sportom, trenirala sam karate i fudbal i cijeli život sam bila zgodna i uvijek sam imala komplimente na svoj izgled. Upravo iz tog razloga bio mi je šok kad sam se ugojila toliko kilograma. Nakon poroda izgubila sam 10kg ali mi je ostao višak od 15kg i tad sam pronašla Atiku. Bilo mi je važno da dok gubim kilograme da pazim i na dojenje, a vidjela sam da u Atici dojilje mogu ostvariti fine rezultate i da ne ugroze dojenje. I tri mjeseca nakon poroda krenula sam sa programom.

Dragana - Gubitak kilograma nakon dva poroda uz dojenje

U toku programa desilo se da ponekad kršim sa ishranom i treningom ali sam se trudila i nisam odustala jer je takav i moj karakter. I nakon četiri mjeseca sam skinula sav višak kilograma i napokon sam vratila svoje samopouzdanje.

Tad sam napravila pauzu od par mjeseci ali sam se ponovo vratila jer mi je nedostajao trening, ishrana i sveukupno funkcionisanje tima.

Druga trudnoća i porod, šta sad?

Kad sam ostala drugi put trudna, znala sam da ću se ponovo ugojiti jer je tako bilo u prvoj trudnoći a i znam kako ja funkcionišem. Naravno, trudila sam se da pazim na ishranu koliko god je to moguće ali sam se ipak ugojila više nego što sam planirala. Mjesec dana nakon poroda odmah sam se javila Atici i krenula sa programom Dojilje&Porodilje.

Dragana - Gubitak kilograma nakon dva poroda uz dojenje

Na početku nisam radila trening jer nije prošao odgovarajući period od carskog reza i samim tim rezultati su bili sporiji ali nisam se zamarala. Na prvom mjestu bila je moja beba koja je i dalje fino napredovala i dobijala na težini. Ja sam mogla da polako gubim kilograme i da dojim i dalje bez problema a sve je bilo u redu i sa bebom.

Ovaj period imao je i više izazova jer je to bio period oko praznika i tad sam dosta više kršila u odnosu na prvi put kad sam bila na programu. Da, to se i negativno projektovalo na rezultate u smislu da sam sporije napredovala ali nisam odustala.

Do sad sam smršala 10kg i pored kršenja i ne planiram da stanem na tome.

Dragana - Gubitak kilograma nakon dva poroda uz dojenje

Šta meni Atika predstavlja?

Ja, jednostavno, obožavam Atiku i obožavam sve što programi nude. Imam cijeli tim uz sebe i znam da ću ostvariti svoje ciljeve uz prave osobe. Uz vas naučila sam da drugačije gledam na život, na hranu, usvojila sam zdrave navike. I prije svega, trudim se da uvijek imam balans u ishrani.

I poručila bih svim klijentima, svim djevojkama, svim majkama da vole sebe, da vole svoje tijelo a Atika je tu da im pomogne oko toga.

1346

Dragana – Gubitak kilograma nakon dva poroda uz dojenje