Imao sam 120kg i to mi je jako smetalo u svakodnevnom funkcionisanju. Pored viška kilograma, kao posljedice loše ishrane i stila života razvio sam hipertenziju i masnu jetru. Takođe, koristio sam tablete za smirenje kako bih mogao da zaspim. Nakon 9 mjeseci Atika programauspio sam da izgubim 30kg i poboljšam svoje zdravstveno stanje. Potreba za lijekovima za smirenje je nestala, snizio se visok pritisak i poboljšalo se stanje sa jetrom.

Iz kojeg razloga sam se odlučio za Atiku?

Ja sam viši kustot muzeja i magistar istorije i imam 50 godina. Posao od mene i zahteva određenu fleksibilnost i fizičku spremnost. Bilo je potrebno da, barem, hodam bez određenih poteškoća ali smatram da sam u tom periodu se kotrljao a ne da sam hodao jer sam imao i 120kg.

Ta kilaža mi je jako smetala, imao sam debele noge i ogroman stomak. Htio sam da se tog tereta oslobodim i pokušavao sam da koristim razne dijete koje sam pronašao na internetu ali mi ništa nije uspjelo.

U jednom trenutku imao sam jako visok pritisak, imao sam masnu jetru i došao sam do toga da ne mogu da zaspim bez tableta za smirenje. Shvatio sam da je vreme da drastične promene ali i da se prepustim stručnjaku. Vidio sam za Atiku na internetu i primjetio sam da bih tu imao pomoć doktora, nutricioniste, psihologa. Shvatio sam da su to stručne osobe koje mi trebaju i odlučio sam da postanem klijent Atike.

Edin – Uz Atiku sam smršao 30kg i regulisao visok krvni pritisak!

Kako su izgledali prvi dani u Atici?

Kad sam dobio prvi režim ishrane shvatio sam da ja i nemam velikog iskustva u pripremi obroka kao što sam mislio. Na početku mi to i jeste djelovalo frustrirajuće ali sam odlučio da imam otvoren pogled ka cijelom programu.

Postepeno sam usvajao nova znanja o hrani i načinu pripreme hrane. Trudio sam se da naučim da kuham i da probam jela koja nisam nikad pre pripremao. Jedna od otežavajućih okolnosti bilo je to da moj posao u toku dana mi ne daje puno slobodnog vremena i prostora za pripremu hrane. Kako bih lakše pripremao obroke savjetovao sam se sa stručnim timom i shvatio sam da je najbolje da obroke pripremim unapred. Odnosno, radio sam sa timom i na svojoj organizaciji.

Pored ishrane, imao sam poteškoće sa treningom. Krenuo sam sa niskim intezitetom ali mi je i to bilo teško. Bio sam osoba koja ostane bez daha kad treba duže da hoda a tek kad treba da radim bilo koji trening.

Šta sam postigao u toku programa?

Kao što sam naveo, na samom početku bilo mi je teško da se posvetim ishrani i treningu i ovo je bila promena načina života.

Postepeno, kako je vreme odmicalo, shvatio sam da gubim kilograme i obime i to me motivisalo da se i dalje trudim. Naučio sam da se organizujem oko pripreme obroka, naučio sam da organizujem svoje vreme. Usvojio sam zdrave navike u toku programa i znam da ću tako nastaviti da se hranim i nakon programa.

Trening mi je bio težak i mislio sam da ću uvek da ostanem na  niskom intenzitetu jer je meni djelovalo nemoguće da steknem kondiciju. Međutim, kako je vreme odmicalo stekao sam kondiciju i čak sam prešao i na visoki intenzitet. Odnosno, uspio sam da napredujem sa niskog intenziteta na visoki intenzitet. Ovdje sam posebno zahvalan treneru na njegovim savetima i podršci i motivaciji. Sumnjao sam u sebe na početku ali uz trenera sam shvatio da je ne treba da sebe sputavam.

Na Atika program proveo sam 9 mjeseci i bio sam na 3 različita programa i uspio sam izgubiti ukupno 30kg. A ono što je najvažnije poboljšao sam svoje zdravstveno stanje. Potreba za lijekovima za smirenje je nestala! Smanjio mi se pritisak i poboljšalo mi se stanje sa masnom jetrom.

Koje stečene navike ću zadržati i šta bih preporučio drugim klijentima?

U toku programa stekao sam kondiciju a mislio sam da je to nemoguće. Nakon programa ću nastaviti da radim trening i dalje, odnosno znam da ću imati fizičku aktivnost u svom životu.

Srećan sam jer sam naučio da kuham veći broj jela i to, posebno, namirnica koje su nutritivno bogate. Nisam mogao ni zamisliti da ću pripremati određeno povrće a sad ga volim. Znam da sam usvojio zdrave navike i da sam naučio da organizujem svoje slobodno vreme u cilju pripreme obroka.

Shvatio sam da uz dobru volju i trud mogu da postignem sve što poželim i da uvek ima vremena da se posvetimo sebi. Svakom klijentu na programu Atike savjetovao bih da ne odustanu i da se samo malo potrude jer će sigurno uz trud ostvariti svoj cilj.

I na samom kraju programa, odnosno pri istek članarine, shvatio sam da neću više nikad ugroziti svoje zdravlje. Svakoj osobi zdravlje treba biti na prvom mestu i ukoliko želite da izgubite višak kilograma i da poboljšate svoje zdravlje, od srca preporučujem Atika program.

1189

Edin – Uz Atiku sam smršao 30kg i regulisao visok krvni pritisak!