Višak trudnoće sam dobila u toku trudnoće i duži vremenski period nisam uspjela da izgubim taj višak. Višak kilograma je loše uticao na moje zdravlje i nisam se uopšte lijepo osjećala u svom tijelu i iz tog razloga sam odlučila da nešto uradim po tom ptanju. Pronašla sam Atiku i shvatila sam da je najbolje da se prepustim stručnim osobama koji će mi pomoći oko poboljšanja mog zdravlja.

Kako sam se odlučila za Atiku?

Višak kilograma sam dobila u toku trudnoće i, iako curica sad ima 3 godine, nisma uspjela da izgubim taj višak ranije. U toku trudnoće sam dobila 30kg. Ponekad pomislim da nisam ozbiljnije radila na gubitku kilograma jer nisam bila svjesna kako ti kilogrami djeluju na mene.

Međutim, kako je vrijeme odmicalo, primjetila sam da mi se pogoršava zdravstveno stanje. Imam bronhijalnu astmu ali sam krenula da koristim i pumpicu. Primjetila sam da mi natiču zglobovi i shvatila sam da je na to, vrlo vjerovatno, uticao i višak kilograma.

Shvatila sam da se ne osjećam lijepo u svojoj koži ali kad sam primjetila da me ljudi gledaju sa nekom dozom gađenja, tad sam se osjećala poraženo. Kad sam „uhvatila“ te poglede presjekla sam i rekla sam sebi: „ Vrijeme je za promjene. Mogu ja to.“!

U tom trenutku pronašla sam Atiku i znala sam da je to za mene najbolji izbor jer neću biti sama, već imam i nutricionistu i doktora i trenera i psihologa.

Suzana – Uz Atiku 20kg manje!

Da li sam imala poteškoće?

Na početku imala sam poteškoće, imala sam i uspone i padove. Mislim da mi je najveća poteškoća bila organizacija jer sam imala mnogo obaveza i nisam znala kako da pronađem vrijeme za ishranu i trening.

Ustanem u 4:30h, a radim od 6h do 14h i to 6 dana u sedmici a nakon posla sam išla po kćerkicu koju je čuvala baka, stariju kćerku sam vozila na trening i djeca su mi prva na mjestu pa sam svu pažnju njima pružala a na sebe sam znala i da zaboravim. Vjerujem da je to odlika svake majke kad nekad zaboravimo na naše potrebe.

U mom slučaju to se odnosilo na hranu i pripremu obroka ali uz pomoć tima naučila sam kako da se organizujem. Čim ustanem, pripremim sebi doručak i tek onda idem na posao. Kad dođem kući pripremim ručak i sebi sam odredila da ću trening raditi od 16h do 17h, pa tek onda da idem po mlađu kćerku.

U trenutku kad sam usvojila bolji način organizacije dobila sam koronu i tad sam ponovo imala osjećaj poraženosti jer nisam imala snage da radim trening i da pazim na ishranu. Pomislila sma da ću se vratiti na „stari put“ ali uz pomoć psihologa pronašla sam snagu, energiju i vratila sam se na „pravi put“.

Moji rezultati za godinu dana!

U periodu od godinu dana i sa pauzama zbog korone izgubila sam preko 70cm i oko 20kg. Mislila sam da to nikad neću uspjeti ostvariti ali je ipak sve moguće kad radiš sa pravim osobama. Zaista sam vjerovala Atici i uvidjela sam kako se to povjerenje isplatilo.

U toku programa shvatila sam da zdrava ishrana nije skupa ishrana već su to namirnice koje i inače imamo u domaćinstvu. Shvatila sam i da zdrava ishrana ne mora da se priprema po cijeli dan već se može i brzo napraviti.

Posebno mi je drago jer sam otkrila trening. Nakon svakog odrađenog treninga osjećala sam se srećno i ispunjeno i znam da ću nastaviti s treningom i kasnije.

832

Suzana – Uz Atiku 20kg manje!