Jako teško mi je palo kad sam shvatila da se gojim, posebno jer sam uvijek radila trening, dugo sam trenirala i tenis i nikad prije nisam imala probleme sa kilažom. Primjetila sam i da jedem kad i nisam gladna i kao da sebe kažnjavam zbog nečega i znala sam da pretjerujem u hrani ali nisam stala. Međutim, kad sam gledala neke svoje stare fotografije i kakva sam nekad bila a kako sad izgledam, u tom treutku sam shvatila da je vrijeme za promjenu. U tom trenutku sam prelomila i odlučila sam da ću uraditi nešto po tom pitanju. Tad sam pronašla Atiku i krenula sam s programom Brzo&Drastično.

Kako sam se odlučila na promjene?

Ja sam osoba koja nikad nije imala probleme sa kilažom, uvijek sam bila aktivna i bavila sam se treningom. Dugo godina sam trenirala tenis ali i pored toga svaki drugi sport mi je išao od ruke. Trening i zdrava ishrana nije mi nešto nepoznato ali ja sam imala određenu blokadu u glavi.

Osjećala sam da jedem i kad nisam gladna, osjećala sam da jedem kako bi se, možda, kaznila zbog nečega ali u stvari nisam znala šta je to i kakva je to kazna. Mrzila sam kad obučem farmerke a noge mi budu ogromne, jednostavno se nisam osjećala ugodno u odjeći koju nosim.

Iako sam znala da pretjerujem, još uvijek nisam pronašla pravu motivaciju za promjenu.

Jednog dana gledala sam svoje stare fotografije i vidjela sam kakva sam bila prije a kako izgledam trenutno i u tom trenutku znala sam da je vrijeme za promjene. U tom trenutku sam prelomila i odlučila sam da ću uraditi nešto po tom pitanju.

Mirna – Stare fotografije kao motivacija

Kako sam pronašla Atiku?

Kao što sam pomenula, kad sam vidjela svoje stare fotografije, tad sam shvatila da je vrijeme za promjenu. Dodatno me motivisalo i to što na ljeto planiram put u New York.

Programe Atike vidjela sam na društvenoj mreži Instagram, pregledala sam profil u potpunosti, vidjela sam sve transformacije i rezultate koje su klijenti postigli.

Obavila sam konsultacije i shvatila sam da je za mene najbolji program Brzo&Drastično.

Kako sam se osjećala u toku programa?

Ja sam diplomirani pravnik i obzirom da radim znala sam da moram uskladiti posao i program (plan ishrane i trening). Od početka programa organizovala sam svoje vrijeme tako što sam znala da ustanem oko 6h ili 6:30h i da obroke pripremim unaprijed kako bih mogla da ponesem na posao.  Nakon radnog vremena dolazim kući, malo odmorim , odradim trening, a u zadnje vrijeme praktikujem da izadjem i prošetam, odlučila sam da radim sve sto je do mene kako bih skinula kile.

Iskreno nisam imala nikakvih problema niti nekih strašnih kriza, mislim da je razlog tome jer sam konačno odlučila i prelomila u svojoj glavi. Tačno sam znala  šta želim.

Mirna – Stare fotografije kao motivacija

Nikada u toku sedmice nisam prekršila režim ishrane, od ponedeljka do subote uvijek sam se pridržavala, osim nedelje. U nedelju sam znala da pojedem neku sitnicu ako mi se baš jede ali sam prestala to da radim.

Shvatila sam da više ne pretjerujem sa ishranom i da ne jedem velike količine hrane.

Oduševljena sam sa ovim što sam postigla i osjećam se odlično, a cijeli tim Atike je uvijek bio tu za mene, uvijek su mi odgovorili na svako moje pitanje i nedoumice i osjetila sam jaku podršku od njih.

840

Mirna – Stare fotografije kao motivacija