Osoba sam koja voli da jede i uvijek sam imala višak kilograma ali prije godinu i po sam shvatila da sam pretjerala i da je vrijeme za promjene. Osjećala sam se grozno u tom periodu, bila sam nezadovoljna i jela sam sve što sam mogla. Krivila sam probleme sa štitnom žlijezdom za višak kilograma a ne moje loše odluke u vezi hrane. Tad sam otkrila Atiku i jedan broj kilograma sam izgubila ali sam odlučila nastaviti i sa Atikom doći do željenog cilja.

Kako sam se prvi put odlučila za Atiku?

Moj dan je ispunjen u potpunosti od 5h do 23h i uvijek je obaveza za obavezom. Na poslu provodim 8h, tetka sam jednoj djevojčici i dječaku i sa njima provodim dosta vremena uz svakodnevne druge privatne obaveze.

U sklopu svih obaveza nisam mnogo pazila na odabir hrane već sam jela ono što želim a to je većinom sve jer zaista volim hranu i volim da jedem.

Tad sam se osjećala loše, nisam željela da se pogledam u ogledalo, nisam bila zadovoljna sa sobom ali i pored toga ja sam opet jela sve što sam željela. Mislim da mi je tad hrana bila i vrsta utjehe a nisam znala sebi da pomognem. Nisam željela priznati da griješim već sam krivila štitnu žlijezdu za moje probleme.

Smatrala sam da je štitna glavni krivac za moje probleme sa hranom i da zbog nje stalno jedem i zbog nje ne mogu da smršam.

Kad je bio moj rođendan shvatila sam da nemam šta da obučem i da se to mora promijeniti. Tad sam uz podršku porodice odlučila da krenem sa programom Atike.

Aleksandra – Problemi sa štitnom žlijezdom kao izgovor za višak kilograma!

Šta sam postigla uz Atiku?

Prvi put kad sam se prijavila na program Atike ostvarila sam jako dobre rezultate, odnosno za 4 mjeseca izgubila sam 20kg i mnogo u obimima. To je bio ogroman uspjeh ali pored fizičkih promjena najveća promjena je u mom ponašanju, pogledu ka hrani, ka problemima sa štitnom žlijezdom i promjena u mojim navikama.

Iako je moj dan bio ispunjen od samog jutra pa do noći, uspjela sam da se organizujem oko obroka, treninga i unosa tečnosti. Obroke sam organizovala unaprijed i smatram da je ključno da naglasim kako nisam bila gladna ni u jednom trenutku.

Uvijek sam sa sobom nosila vodu jer sam na taj način sebe podsjetila da unosim dovoljno tečnosti a prije posla sam radila trening.

Nakon isteka prve članarine usvojila sam i zdrave navike ali sam shvatila da će mi trening najviše nedostajati pa sam odlučila da nastavim sa programom koji uključuje samo trening. I sa tim programom uspjela sam da smršam 4kg, tako da sam ukupno sa Atikom izgubila 24kg.

Kako sam promijenila svoje navike i poboljšala svoje zdravstveno stanje?

Atika mi je pomogla da izgubim 24kg i sad sam zadovoljna kad se pogledam u ogledalo. Osjećam se odlično, imam više energije, zadovoljna sam sa sobom i sa onim što sam postigla.

Usvojila sam zdrave navike a i dalje volim da jedem kao i prije programa, samo sad biram zdravije opcije. Znam da mogu i sad da jedem pizzu ili tjesteninu ali biram na koji način pripremam te obroke i biram integralno brašno ili tjesteninu.

Sad više ne želim da jedem grickalice, da pijem sokove ali sebi dozvolim ponekad komad torte, kolača, slatkiš u manjim količinama. Prije sam znala da jedem slatkiše sve dok mi ne bude zlo ali  sad sam svjesna da mi je dovoljan taj jedan manji komad slatkiša.

Poboljšala sam i svoje zdravstveno stanje i sad su mi svi nalazi odlični a znam da sam imala nekoliko komentara osoba iz okoline koji su govorili da ću nastradati, da ću biti anemična, da ću uništiti zdravlje i drago mi je što sam svima pokazala koliko je zdrava ishrana važna. Zahvalna sam Atici na ovome i stručnom timu koji mi je uvijek bio podrška i koji me edukovao o zdravim navikama.

Posebno je važno naglasiti da sam svjesna kako problemi sa štitnom žlijezdom ne mogu biti izgovor za višak kilograma a uvidjela sam da su i druge osobe shvatile da i uz štitnu možemo smršati.

Poručila bih svim klijentima da su promjene moguće uz pravi tim i da vjeruju u sebe jer ako sam ja uspjela možete i vi.

748

Aleksandra – Problemi sa štitnom žlijezdom kao izgovor za višak kilograma!