Prvi put sam krenula sa Atikom prije dvije godine jer sam shvatila da su se masne naslage samo gomilale i da nisam bila zadovoljna svojim izgledom. Tad sam i postigla svoj cilj i nastavila sam ga održavati uz sjajne treninge od Atike. Kad bi se desio trenutak da se malo opustim preko ljeta ili nekog praznika pa da se malo ugojim znala sam da je Atika moj spas. Odmah uplatim program od mjesec dana i da se vratim u svoju rutinu u smislu da pratim ishranu i da redovno radim trening.

Šta sam postigla prije dvije godine? 

Vesna - Atika je uvijek moj spas!

Višak kilograma sam skrivala sa širokom odjećom i imala sam razne izgovore što se tiče mog izgleda i šta je dovelo do tih kilograma.

U trenutku kad sam vidjela svoju fotografiju kako izlazim iz vode, rasplakala sam se i tad sam shvatila da je vrijeme da se promijenim jer se nisam dobro osjećala u svom tijelu i nisam bila zadovoljna svojim izgledom.

Tad, prije dvije godine, vidjela sam sjajne transformacije klijenata Atike i odlučila sam da i ja uplatim jedan od programa u Atici.

U roku od tri mjeseca uspjela sam da postignem svoj cilj od 12 kilograma manje i bila sam ponosna na sebe, bila sam presrećna. Shvatila sam da sam promijenila i odnos prema hrani i da mi slatkiši nisu potrebni da bih se osjećala dobro.

Vesna - Atika je uvijek moj spas!

Kako sam nastavila održavati kilažu?

Znam da sam ostvarila svoj cilj prije dvije godine (2020. godine) i obzirom da sam Atiku gledala kao sredstvo da usvojim zdrave navike, znala sam da ću te rezultate uspješno održavati jer i kad nisam na programu a i kad sam na programu nemam većih problema sa praćenjem ishrane i nikad ne kršim pravila ishrane, jer sam jakog karaktera kad nešto zacrtam. Naravno nije lako, ali samo sebi kažem” Ne, to nije vrijedno”.

Kilažu sam najviše održavala treninzima. A ako bi se malo i opustila preko ljeta ili nekog praznika gdje se naravno uvijek poneka kilica znala sam da je Atika tu za mene pa sam znala da uplatim jedan od programa kako bih se vratila u svoju rutinu.

Kad je Atika krenula sa izazovima na kojima učestvuje veći broj klijenata i stručni tim znala sam da želim i to uplatiti jer je drugačije od drugih programa. Na početku izazova nije mi bilo lako jer nisam gubila kilograme i obime kako sam ja to zamislila (imala sam mali višak do idealne kilaže). Iskreno, čak je bilo i suza jer znam da sam dala sve od sebe. U tim trenucima stručni tim je bio uz mene, motivisali su me i bili su mi podrška i nisam odustala. I na kraju izazova ostvarila sam svoje ciljeve.

Vesna - Atika je uvijek moj spas!

Šta bih preporučila drugim klijentima? 

Moja topla preporuka jeste da osobe gledaju svoje fotografije jer kad njih vidimo možemo se motivisati za razne životne promjene. Isto tako, te fotografije nas mogu motivisati da damo sve od sebe kako bi održali svoje rezultate. Ta fotografija govori više i od vage i od mjera.

Želim da naglasim da kad sam aktivna (redovno radim trening) i kad pazim na ishranu da se puno bolje osjećam, izdržljivija sam na svakodnevni stres i bolje spavam.

Zato bih poručila svima koji se dvoume, da se ne dvoume, već dokažite sebi ali samo sebi, nikome drugom, da vi to možete. i vjerujte mi, nećete se pokajati.

I sa Atikom  je moguće da usvojite zdrave navike, da steknete rutinu da imate redovnu fizičku aktivnosti i da održavate svoje rezultate godinama. Ako sam ja mogla možete i vi.

829

Vesna – Atika je uvijek moj spas!