Moj najveći problem su slatkiši i mislila sam da neću uspjeti da funkcionišem bez slatkiša. Najviše slatkiša sam konzumirala uveče jer mi je to bio način da sama sebi ugodim. Nije bilo jednostavno da odolim slatkišima ali uz pomoć psihologa i određene metode motivacije uspjela sam u tome. Uz vrijeme koje sam provela u Atici uspjela sam da izgubim ukupno 22kg i  usvojila sam zdrave navike.

Kako sam se odlučila za program Atike?

Prije dvije godine imala sam veliki višak i ti kilogrami su mi smetali u mom svakodnevnom funkcionisanju. Nisam imala dovoljno energije, nisam se osjećala ugodno u svom tijelu.

Znala sam da su problem i slatkiši jer sam obožavala da ih konzumiram uveče. Slatkiš je bio moj porok, moja sreća, moja najveća slabost. Sumnjala sam da ću uspjeti jer nisam mogla da zamislim dan bez slatkiša.

U jednom trenutku sam vidjela objavu za Atika program i dok sam čitala opis programa uvidjela sam da neću biti sama već imam podršku i nutricioniste i doktora i trenera i psihologa. Pomislila sam da ću uz cijeli tim uspjeti ostvariti rezultate jer neću biti sama.

Sanela – Slatkiši nisu jači od mene!

Kako su izgledali moji dani?

Kao što sam pomenula, najveći problem su mi slatkiši i bila sam u strahu kako ću da njima odolim. Međutim, odlučila sam da ću pružiti sebi priliku i da ću dati sve od sebe kako bih ostvarila svoj cilj.

Kako je vrijeme odmicalo imala sam i uspone i padove. Bilo je teških trenutaka a bilo je i dobrih trenutaka. U jednom trenutku došlo je do većeg pada motivacije i onda sam par dana birala slatkiše kao izvor utjehe, kao način pomoći. Naravno, to je bilo kasno uveče kao što sam znala ranije to da uradim. Tih dana sam radila sa psihologom i na osnovu te pomoći uspjela sam da se vratim na pravi put. Uspjela sam da odolim slatkišima i da se fokusiram na svoje ciljeve.

Nakon tri mjeseca izgubila sam 18kg i bila sam presrećna. Bila sam i ponosna na sebe i na sve što sam postigla.

Moram i napomenuti da su me režimi ishrane oduševili jer se nisu koristile skupe, nepristupačne namirnice. Koristila sam obroke koje sam voljela ali sam sad taj obrok pravila sa kvalitetnijim namirnicama. Tako da mi nije ništa nedostajalo od ishrane.

Oduševila sam se i sa treningom jer je prilagođen meni i mojim potrebama. Upravo zahvaljujući tome nisam imala strah da neću uspjeti da odradim trening.

Šta sam ostvarila u toku programa? 

Ja sam bila dva puta, u različitom vremenskom periodu, na programu Atike. Prvi put sam izgubila 18kg i bila sam prezadovoljna. Tačnije, mojoj sreći nije bilo kraja jer sam ostvarila drastične rezultate a i osjećala sam se bolje. Imala sam više energije, osjećala sam se poletnije.

Prije par mjeseci odlučila sam da ponovo nastavim sa Atika programom. Sad mi nije bio cilj da mnogo gubim na kilaži već sam se fokusirala na to da poboljšam kondiciju i da oblikujem tijelo. Naravno, to sam i postigla jer sam radila sa najboljim timom a i izgubila sam i još par kilograma. Tako da sad imam 22kg manje u odnosu na sami početak.

Moj najveći uspjeh jeste činjenica da sam shvatila kako taj jedan slatkiš nije jači od mene i moje volje. Osvijestila sam sebi da mi ne trebaju slatkiši kako bih se ja bolje osjećala.

Ništa ne bih postigla bez Atike i smatram da mi je najbolja životna odluka i najbolje ulaganje bilo ulaganje u Atiku jer sam sa ovim timom ostvarila svoje ciljeve.

1578

Sanela – Slatkiši nisu jači od mene!