Višak kilograma dobila sam u toku trudnoće i nakon poroda. U jednom trenutku, kad sam gledala fotografije krštenja djeteta „otvorila sam oči“ shvatila da više ne ličim na sebe. Tad sam krenula da tražim najbolju soluciju za sebe na internetu, psoebno jer ja dojim. U jednom trenutku na Instagramu sam vidjela reklamu Atike koja je prikazala rezultate porodilja i to je bio pravi izbor za mene. Krenula sam sa programom i u toku programa izgubila sam 15kg i 95cm u obimima. Regulisala sam masnoću u krvi a pri tome ni u jednom trenutku se nisam zabrinula za kvalitet mlijeka i znala sam da smo beba i ja u sigurnim rukama.

Kako sam se nakon trudnoće i poroda odlučila na mršavljenje?

Ja sam majka četvoro djece i trenutno sam na porodiljskom i odlučila sam u potpunosti iskoristiti ovaj period.

Moj dan kreće od 6h i prođe nevjerovatnom brzinom. Imam veliki broj obaveza, djeca sama po sebi traže da im se neko posveti i naravno da se vodi računa o njima. Naravno, sve to i radim sa lakoćom jer su mi djeca najvažnija na svijetu.

Bojana – 15kg manje nakon poroda!

Čak i nakon tri poroda nisam imala mnogo problema sa kilogramima jer sam, i pored svih obaveza, trudila sam se da pazim na kilažu kako bih imala i više energije za djecu.

Prije nego sam zatrudnila (poslednja trudnoća) imala sam 66kg i tu kilažu sam održavala sa autofagijom ali nisam imala fizičku aktivnost. U toku trudnoće ugojila sam se 11kg i čak sam imala i gestacijski dijabetes. Ali mislim da sam, tek nakon porida, krenula da jedem u neznanju i to u velikim količinama. Većinom su to bili slatkiši, brza hrana, tjestenina, peciva… Veliki broj osoba su mislili da sam trudna ponovo a ja sam se na to čak i smijala.

Međutim, jednog dana kad sam gledala fotografije sa krštenja bebe kao da sam progledala i uvidjela surovu realnost. Bila sam osoba koja je vodila računa o sebi kako bih imala i više energije za djecu a sad nisam bila na to osoba. Bila sam druga osoba koja mi je bila u potpunosti nepoznata.

Razmišljala sam šta da radim i da li da se vratim na autofagiju. Međutim, duboko u sebi sam znala da to nije dobar izbor zbog dojenja. Tad sam krenula u potragu na internetu i na Instagramu sam vidjela reklamu za Atiku gdje su prikazani rezultati jedne porodilje.

Shvatila sam da je to najbolji izbor za mene i odmah sam se javila timu Atike. Dobila sam informacije koje sam trebala a kad mi je osoba iz tima rekla da je moguće stopirati članarinu dok sam na moru, dodatno sam se ohrabrila da krenem.

Prije uplate sam odradila laboratorijske analize i saznala sam da imam i probleme sa masnoćom u krvi. Odmah sam uplatila program.

Prvih nekoliko dana na programu!

Moja transformacija je krenula 20.06. ove godine i mogu da kažem da je to dan kad je nastala nova Bojana.

S obzirom da sam dojilja bilo mi je važno da ne ugrozim kvalitet mlijeka i imala sam veliko povjerenje u svog nutricionistu. Znala sam da sam u sigurnim rukama i da ću imati ishranu sa kvalitetnim namirnicama.

Iako sam bila sigurna u tim nisam bila toliko sigurna u sebe. Tačnije kad sam dobila prvi režim ishrane pojavila se i moja nesigurnost. Pitala sam se da li ja to uopšte mogu, kako ću pronaći vrijeme za pripremu obroka, kako ću uklopiti trening. Pitala sam se koliko obroka dnevno će biti potrebno da pravim. Imala sam milion misli i pitanja u svojoj glavi i pomislila sam kako ću odmah i da odustanem, pomislila sam da sam se precijenila.

I ta misao držala me je sve do sutradan i do doručka. Tad sam shvatila da ja to mogu i da ja to želim. Pomislila sam kako su druge žene uspjele i da to mogu i ja. Odnosno, zašto i ja ne bi uspjela u ostvarenju svojih ciljeva. Suprugu sam rekla da ću definitivno krenuti sa ovim programom, da želim da pružim sve od sebe i da sam čvrsto odlučila da izgubim kilograme. On i djeca su bila moja podrška od prvog dana.

Na početku jesam pravila greške u ishrani i nisam radila trening redovno i samim tim rezultati nisu bili najbolji. Uz pomoć nutricioniste shvatila sam gdje sam pravila greške i oslonila sam se na podršku supruga i djece gdje je zajedno čuvali bebu u slučaju da se probudi dok sam ja radila trening a i oni si imali obroke kao i ja. I naravno rezultati su bili dosta bolji.

Bojana – 15kg manje nakon poroda!

Odlazak na more i moje iskustvo!

Prije odlaska na more produžila sam članarinu jer sam znala da mogu i stopirati članarinu a i nisi postigla svoju željenu kilažu. Na moru sam, iako sam stopirala članarinu, pratila šta jedem. Pravila sam obroke koje sam koristila i u toku svojih režima. Da, bilo je kršenja jer sam bila na odmoru ali to nisu bile velike količine.

U suštini meni je cilj bio da održim svoju kilažu dok sam na moru i znate šta sam shvatila u tom periodu. Shvatila sam da je sve moguće. Shvatila sam da možemo biti na odmoru a da ne pretjerujemo u ishrani već da imamo balans.

Nakon mora krenula sam ponovo sa programom i krenula sam u nove pobjede iako sam se susrela sa velikim izazovom.

Kako mi je nutricionista pomogla prilikom dojenja i bebinih alergija?

Kao što sam pomenula, povratkom sa mora susrela sam se sa velikim izazovom u toku ovog programa.

Naime, moja beba nije dobijala na težini. Znala sam da nije u pitanju moj način ishrane jer sam bila sigurna da se sad hranim kvalitetnije dok dojim nego prije. U skladu sa tim odmah sam se savjetovala sa pedijatricom koja je preporučila da se konsultujem sa nutricionistom koja je radila sa pedijatricom u timu. Na osnovu njihovih savjeta bilo je potrebno da isključim orašaste plodove, soju i mliječne proizvode iz ishrane jer su željeli provjeriti kako će beba reagovati na to.

Bila sam zabrinuta ali nisam klonula duhom i sve sam to napisala i nutricionisti u Atici. Osjetila sam ogromnu podršku od nje i u potpunosti je prilagodila ishranu zahtjevima bebine nutricioniste. Čak i užine i obroke koji su mi se sviđali iz prethodnog režima ostavila ih je i u novom režimu i tu sam i vidjela i osjetila njezinu punu podršku. Vjerujte mi, dok sam bila zabrinuta za bebu, upravo ta podrška mi je najviše značila i pružila mi je vjetar u leđa.

Trener mi je povećao intenzitet treninga kad mi je to bilo potrebno i to mi je bio još jedan znak da cijeli tim zajedno funkcioniše i da su mi svi podrška. Samim tim i moja volja je bila veća kao želja za disciplinom.

Koliko kilograma sam izgubila i kako se smanjila masnoća u krvi?

Moja porodica, osobe iz moje okoline su primjetili moj napredak i dobila sam mnogo lijepih komplimenata. Naravno i to je pokazatelj kako se trud isplati.

U toku programa došla sam do 62kg i nisam ispunila cilj od 60kg ali uopšte se oko toga nisam zabrinula. S obzirom na izazov koji mi se desio u toku programa bila sam presrećna svojim rezultatima.

Zategnula sam se, nemam više celulita, osjećam se snažno i poletno i imam više energije. I ono što je najvažnije moja beba je fino napredovala, ja sam mogla da prilagodim ishranu bebi a i popravila sam svoje zdravstveno stanje, odnosno nemam više povišenu masnoću u krvi.

Motivisala sam i moju djecu da zajedno sa mnom rade trening i smatram da je to jako važno. Duboko vjerujem da smo mi ti koji djeci postavljamo temelje u životu i ukoliko ih mi naučimo redovnoj fizičkoj aktivnosti i biranju kvalitetnijih namirnica i oni će to kasnije u životu praktikovati. Usvojila sam zdrave navike i to sad prenosim i na svoju porodicu.

Šta bih preporučila svakoj dojilji, majci koje su u procesu mršavljenja?

Smatram da se svakoj osobi može desiti pad ali tad je najbitnije da poslije toga osoba ustane i da se izbori za svoje dobro. Za to je potebna volja, čvrst karakter, istrajnost,a sve ostalo dođe samo od sebe.Uvijek ima neko ko će pomoći da se dobar rezultat ostvari.

Najbitnije je da shvatimo da sve od nas zavisi a da druge osobe oko nas su samo podrška koja nam je potreba da to sve izdržimo do kraja. Tim Atike mi je mnogo pomogao i psihički i fizički. I svakoj osobi bih preporučila tim i program Atike ali posebno porodiljama i dojiljama.

Uz njihovu pomoć, a imala sam i krize i kršenje, uspjela sam da izgubim 15kg i 95cm u obimu. Niko srećniji i zadovoljniji od mene!

1937

Bojana – 15kg manje nakon poroda!