Poslije prve trudnoće i psihičkog nasilja i štitna žlijezda je počela da radi usporeno i iako nisam sumnjala da je do nje (da zbog nje imam višak kilograma) uradila sam analize i naravno bila je ona i to 28 puta usporenije radila i usporila organizam. Išla sam kod najboljeg doktor i pokušavajući da mi nađu terapiju saznala sam da sam opet trudna. Tad mi je bilo teško jer sam imala veliki višak kilograma i tražila sam rješenje. Pronašla sam Atiku i tad sam ostvarila fine rezultate što se tiče kilograma ali sam popravila i nalaze štitne i krvi u toku trudnoće. I nakon porođaja nastavila sam da ostvarujem svoje ciljeve sa Atikom.

Kako sam se u toku trudnoće odlučila za Atiku?

U toku prve trudnoće ugojila sam se i nakon poroda nisam se dobro osjećala. Pokušala sam da koristim razne dijete, išla sam u šetnje, vozila biciklo ali sam imala sve više kilograma. Uz višak kilograma i psihičko nasilje koje sam doživljavala došlo je do toga da mi je usporen štitne žlezde. Kad sam uradila nalaze saznala sam da je ona radila 28 puta usporenije i usporila je metabolizam i pomislila sam da ne mogu smršati zbog nje, ali sad znam da to nije tačno.

Radmila – Sa Atikom u toku trudnoće i nakon poroda

U tom periodu išla sam kod najboljeg doktora kako bih pronašla terapiju i kako da sebi pomognem. Dobila sam terapiju i mesec dana od prekida terapije koju sam koristila, otišla sam na kontrolu i saznala sam da sam trudna. Kad sam saznala počela sam da plačem i nisam znala da li je bilo do tuge ili od straha. Nisam bila spremna i nisam to željela jer nisam znala kako da se izborim sa već postojećim viškom kilograma.

Pokušala sam da pronađem rješenje na Facebook-u i od 100 komentara na moje pitanje 80% komentara bilo je za Atiku. Odmah sam ih kontaktirala i odlučila sam da uplatim program Trudna&Zdrava.

Šta sam postigla u toku programa Trudna&Zdrava? 

Kad sam dobila režim ishrane, shvatila sam da se koriste svakodnevne namirnice, namirnice koje se i inače koriste u domaćinstvu. Shvatila sam da je u pitanju dobra kombinacija tih namrnica koje treba da pravilno unesem i znala sam da neću biti gladna. Upravo u tom trenutku sam znala da je ovo najbolji izbor za mene.

Radmila – Sa Atikom u toku trudnoće i nakon poroda

Rođendan sam dočekala uz Atiku i mogla sam da se zasladim ali se organizam već odvikao od svih loših izbora hrane i šećera pa sam pojela samo jedan mali zalogaj torte (pre sam znala da pojedem minimum 4 komada).

Dani su prolazili, kilaža je spadala, rad štitne žlezde se normalizovao, a krvna slika je bila u savršenom redu, bez ikakvih dodatnih suplimenata.

Za taj period od 90 dana izgubila sam 9kg i slobodno mogu da kažem da sam jedna od trudnica koja je u trudnoći smršala na zdrav način i nikad nisam bila gladna.

Nakon isteka programa nisam nastavila dalje jer sam se navikla na količine hrane, na način pripreme pa sam željela i sebe testirati da vidim kako ću i nastaviti sama. Uspjela sam da i nakon porođaja održim kilažu koju sam postigla u toku programa, a na kraj programa bila sam u šestom mesecu trudnoće.

Uz Atiku i na programu Dojilje&Porodilje.

Kao što sam pomenula sve do poroda održavala sam kilažu koju sam postigla dok sam bila na programu Trudna&Zdrava. I prvih nekoliko dana nakon poroda prirodno je otišlo još nekoliko kilograma i tad sam imala 91kg.

Radmila – Sa Atikom u toku trudnoće i nakon poroda

Obzirom da imam djevojčicu od nepune dve godine uvek sam smišljala izgovore za sebe i da se posvetim ishrane. Nisam imala vremena za sebe pa sam jela nešto na brzinu. Dojila sam i znala sam da ne mogu da jedem grickalice ili nešto jako masno pa sam gledala da imam i kuvane obroke ali nisam pazila na količine. Uveče, kad bi svi otišli da spavaju, osjećala sam određenu tugu za samom sobom i u takvim trenucima znala sam da uzmem slatkiš ili gazirani sok. Odmah sam osjetila potrebu da sebe kaznim i govorila sam sebi da to naredno veče neću uraditi. Nažalost, nastavila sam da to radim.

Jedno veče sam ustala, stala sam na vagu i tad sam znala da je to presudan trenutak. Ili ću da opet krenem sa Atikom ili ću nastaviti ovako i biću svinja. Odmah sam naredni dan uplatila 90 dana programa Dojilje&Porodilje.

Radmila – Sa Atikom u toku trudnoće i nakon poroda

Jedva sam dočekala režim ishrane, vratila sam se na taj način ishrane, vratila sam se treningu i divno sam se osjećala samo nakon par dana. Čak sam bila na zimovanju mesec dana i iako ispred mene na stolu vidim pite, pečenje i grickalice ja uživam dok jedem svoju ovsenu kašu i druge ukusne kombinacije.

Motivaciju za praćenje ishrane i da radim trening redovno jeste to da imam svoj tim stručnjaka koji me posmatra, podržava i ne mogu da imam izgovore pored takvog tima.

Moram da kažem da se ponovo osjećam srećno, zadovoljno, imam vremena za sebe. I obzirom da sam na programu i dojim, moram napomenuti da je i moja beba sita i zdrava i sve je u redu sa dojenjem. Moj pogled na svet je pun sreće i ljubavi i to je samo zbog Atike.

1529

Radmila – Sa Atikom u toku trudnoće i nakon poroda